Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9.03.2007 'Trzy historie o Ewie' - Zaproszenie na spektakl
17.02.2007, 10:11:37
9.03.2007 'Trzy historie o Ewie' - Zaproszenie na spektakl
[center]Trzy historie o Ewie

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji [/center]

Trzy historie o Ewie to urzekająca prostotą i poetyką opowieść o najważniejszych momentach w życiu każdej kobiety...

Pierwszą myślą, która sprowokowała nasze poszukiwania w stronę „kobiecych światów”, było odkrycie, że podążamy po śladach zostawianych przez nasze matki, babki, prababki… Okazało się, że historie rodzinne, jeśli się na nie otworzyć mają uzdrawiającą moc. Przywołujemy w tym przedstawieniu bardzo konkretne opowieści bliskich nam kobiet, matek, babć, nas samych.

Osobiste opowieści przybrały kształty okrągłych zdań wierszy, ludowych piosenek, historii biblijnych. Opowiadana przez nas historia może być życiem jednej kobiety, może być przenikającą się matrycą, wzorem działania matki, babki, córki… Najczęściej dla nas staje się słyszalnym szeptem archetypowej Ewy, podpowiedzią, czego nam tu i teraz potrzeba.

Teatr Przedmieście , Miejski Dom Kultury w Łańcucie oraz NFM zapraszają na spektakl „Trzy historie o Ewie”. Przedstawienie odbędzie się na sali widowiskowej MDK Łańcut, o godz. 18.00, 9. marca (piątek) 2007r.

[center]Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Patronat Medialny
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
[/center]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
17.02.2007, 17:16:16

osobiscie zachecam i polecam
miłam stycznośc z teatrem Przedmiescie i zapewniam ze spektakl moze dostarczyc wiele miłych wrazen , cena jest naprawde nie wygórowana
wiec moze panowie jako przedłuzenie Dnia Kobiet zabierzecie je na ulotne chwile teatralnej milosci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
17.02.2007, 18:11:32

Ja niestety jeszcze nie widziałam żadnego z przedstawień Teatru Przedmieście, ale z tego co mi opowiadał Patryk to myśle, że są to na pewno ciekawe przedstawienia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

22.02.2007, 14:03:52

Zapraszam na przedstawienie (szczególnie panie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ). Chciałbym jeszcze dodać, że po spektaklu przewidziany jest specjalny poczęstunek dla wszystkich Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
25.02.2007, 18:58:51

[center]Specjalnie dla forumowiczów NFM mamy 3 bezpłatne wejściówki wraz z osobą towarzyszącą na to wydarzenie.

Aby je dostać, należy w dniu 28.02.2007 między 18.00-20.00 wysłać e-maila na adres konkurs@lancut.org

W śród nadesłanych zgłoszeń, zostaną wylosowane trzy bezpłatne wejściówki wraz z osoba towarzyszącą na ten spektakl.
[/center]

Pozdrawiam Maciej
25.02.2007, 20:05:48

Noooooooooo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jak widzicie, NFM [próbuje swoim userom nawet nieba przychylić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Toteż zapiszcie sobie gdzieś ten termin i datę i... WARTO się pojawić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Imienna wejściówka plus osoba towarzysząca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Życ nie umierać Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam.
27.02.2007, 21:34:40

ojjj to całkiem fajna sprawa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji brawo dla admina Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
ohh mój mailik już się przygotowuje do wysłania Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.02.2007, 17:32:04

levi', Ciekaw jestem, jak inni userzy proadzą sobie z wysłaniem mejla Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji W końcu szanse równe dla wszystkich, więc warto spróbować Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
28.02.2007, 23:18:38

nio to levi' zatryumfował Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji heh grzać już tam dla mnie miejsce na tym 'teatrzyq' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji heh

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.02.2007, 23:34:07

ja jak zwykle nie bralem udzialu ;] hie hie hyhy ghhhee Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
i tak bym nie wygral ^^

08.03.2007, 21:49:36

No to do zobaczenia jutro na spektaklu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji TeamRzeszow odwiedzi Łancut Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

09.03.2007, 16:06:22

Czy może ktoś z Was wie czy bilet na to przedstawienie można kupić bezpośrednio przed samym przedstawieniem, czy raczej nie ma na to szans?
09.03.2007, 23:42:28

Niom, to wygląda na to, ze chba ja peirwszy cos o tym przedstawieniu powiem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Otóż ja byłem i okazało się, że była liczna ekipa NFM (SUPER! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
). Ogólnei ludków było całkiem sporo jak na... społeczność Łańcuta Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Cena biletów absolutnie nie odstraszała (5zł). i tak bardoz krótko, jak ktoś dalej nie będzie czytał - WARTO BYŁO PÓJŚĆ!!!

Spektakl zrobił na mnie wrażenie, tak krótko mówiąc. Aktorzy mając skromny arsenał rekwizytów, jeden instrument, 3 'parawany' i kilka źródeł światła - oczarowali widownię. Ekspresją, ruchem i emocjami. A także, wg mnie, prostotą. Dzięki surowości dekoracji można się było skupić na ich grze i słowie.

Moja interpretacja wygląda tak, ze poznaliśmy kobietę w jej trzech etapach życia - dorastaniu, dojrzałości i przekwitaniu. we wszystkich pojawiały się jabłka, jako symbol nadziei i czystości, dojrzałości, oraz... grzechu. W każdym etapie chodziło o miłość - zakochanych i ich wrogów. wrogów pierwszych niesmiałych spojrzeń i wkraczania w sferę zmysłowości, potem etap dojrzałości i zarazem stagnacji, oraz trzeci etap - gdy zostaje mądrość, wiedza i starość. A na każdym z tych etapów miłość jest piekna. Nie musi być łatwa.

Widz miał okazję zobaczyć podczas przedstawienia ciekawą grę światła, cienia i dźwięku. Za wszystko byli odpowiedzialno aktorzy - sami przestawiali skromną scenografię, śpiewali, tańczyli, tupali i biegali po scenie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Wszystko to było w formie zwięzłej, trwającej nie dłużej niż 40 minut. Początek przedstawienia był bardzo spokojny, ale wielokrotnie ze sceny wędrowąło do widowni sporo energii Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wg mnie bardzo ciekawy spektakl. Kto był, ten na pewno nie żałuje. Po części arttystycznej można było jeszcze swobodnie porozmawiać z aktorami oraz załapac się na... wodę oraz smakowity poczęstunek - placek z jabłkami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zatem... do spotkania na nastepnym spektaklu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Zapraszam serdecznie tak jako Admin, jak i nie-admin Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
10.03.2007, 12:18:45

Właściwie Falkhor wszystko już powiedział Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Od siebie dodam tylko, że Teatr Przedmieście jak najbardziej spełnił moje oczekiwania. Aktorzy byli świetni, widać było, że wkładają duszę w postacie, które grają. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przedstawione najważniejsze momenty w życiu kobiety to właśnie te pierwsze momenty - wchodzenie w dorosłość, poznanie pierwszych zmysłowych doznań, ciąża, macierzyństwo... Nawiązanie do Biblii - symbol jabłka, historia Sary, która urodziła syna choć była już w podeszłym wieku, fragment modlitwy - nadało przedstawieniu głębi i wprowadziło w inny wymiar. Wrażenie było niesamowite. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
To było moje pierwsze spotkanie z Teatrem Przedmieście i mam nadzieję, że nie ostatnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Dużym plusem jest też fakt, że można było z aktorami porozmawiać ^.^
Pozdrawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
10.03.2007, 12:34:51

My zaliczyliśmy "lekkie" spóźnienie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wiec za dużo o spektaklu powiedzieć niemoge Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale Falek z Okimaxim nam opowiedzieli wszystko Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i bardzo żałuje, że nie mogłam obejrzeć całości, no ale następnym razem napewno w pore się zjawimy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy