Nie jesteś zalogowany. Prosimy zaloguj lub zarejestruj się na Forum Miasta Łańcuta i okolic

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 16 Głosów - 3.25 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
21.11.2009 Z autem mu nie wyszło, to ukradł Ursusa.
25.11.2009, 13:06:32
21.11.2009 Z autem mu nie wyszło, to ukradł Ursusa.

W miniony czwartek 16-latek ze Smolarzyn próbował ukraść samochód. Kiedy nie udało mu się uruchomić pojazdu odjechał ciągnikiem rolniczym. Jeszcze tego samego dnia właściciele odzyskali ursusa.
Kradzież ciągnika zgłosiła mieszkająca w Smolarzynach kobieta, zaraz po tym jak zauważyła brak pojazdu. Policjanci na miejscu stwierdzili, że sprawca najprawdopodobniej próbował uruchomić stojący na posesji samochód osobowy, a kiedy to się nie udało, odjechał ursusem. Wartość maszyny rolniczej kilkakrotnie przekraczała wartość samochodu.
Jeszcze tego samego dnia policjanci znaleźli porzucony w lesie traktor, który zwrócono właścicielom. Nieco później funkcjonariusze zatrzymali złodzieja. Okazał się nim 16-latek z tej samej miejscowości.
Młody człowiek został już przesłuchany. Z racji jego wieku sprawą zajmie się sąd rodzinny.
Źródło - KPP Łańcut
COŚ musiał ukraść... brakło mu umiejętności na samochód - chciał się zadowolić ciągnikiem. Nie sądzę, by kierował się głównie wartością przedmiotu - ciągnik to droga rzecz. Nietrudno się jednak domyślić, że złodzieja jadącego na traktorze jeszcze łatwiej we wsi namierzyć, niż jadącego autem... Tylko po co? Chciał się popisać? Sprawdzić swoje zdolności złodziejskie? Wpis do papierów na start życia nieciekawy :/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.11.2009, 15:59:58
RE: 21.11.2009 Z autem mu nie wyszło, to ukradł Ursusa.
ale jaki będzie respect na wsi... joł joł elo ziom mam kuratora i problemy z policją Biggrin
+2 do respektu

Najpiękniejsze użytkowniczki NFM w bikini

ŻĄDAM DOSTĘPU DO MORZA DLA ŁAŃCUTA!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
25.11.2009, 19:10:04
Ja myślę że to przejaw młodzieńczej fantazji ale i głupoty. Wygląda na to że po prostu chciał się przejechać czymś. Samochód to większa frajda, ale się nie udało, więc od biedy może być i ciągnik. Komfort wprawdzie nie taki, ale za to większe emocje bo to spora maszyna
25.11.2009, 19:32:28
No mądry to on nie jest, to pewne Smile

chciał przejechać się mógł rowerem Smile

Najpiękniejsze użytkowniczki NFM w bikini

ŻĄDAM DOSTĘPU DO MORZA DLA ŁAŃCUTA!
28.11.2009, 00:50:33
Też mi frajda pojezdzić sobie samochodem ,ale ciągnikiem to już z 15 lat nie kierowałem i też bym sie takim czymś powoził a może lepiej kombajnem ,to musi być fajne,ale jak już mam coś ukraść to chyba zdecyduje się na pociąg ,he he tego to jeszcze nikt nie ukradł.

AMOR PATRIAE NOSTRA LEX
28.11.2009, 13:19:43
Ukraść pociąg... no ciężko byłoby takim czymś zajechać na dziuplę Cool
A złom... ileż to żyletek. Pogłowie emo spadłoby drastycznie.

Czy jednak to chęć powożenia się i +2 do respektu? Nie sądzę. Determinacja tego człowieka młodego sugeruje, iż miał ochotę narobić sobie w akta i spaskudzić start życiowy.

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
[Obrazek: Sygnaturka.jpg]
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy