Nie jesteś zalogowany. Prosimy zaloguj lub zarejestruj się na Forum Miasta Łańcuta i okolic

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 13 Głosów - 2.15 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9.11.2009 W Dębinie 21latek autem 'zawisł' na drzewie. Zmarł mimo akcji ratunkowej.
09.11.2009, 13:05:12
9.11.2009 W Dębinie 21latek autem 'zawisł' na drzewie. Zmarł mimo akcji ratunkowej.
Dzisiaj wczesnym rankiem w Dębinie doszło do tragicznego w skutkach wypadku drogowego. Młody kierowca cinquecento zakończył swą jazdę na przydrożnym drzewie.
Policjanci pracują przy wyjaśnianiu okoliczności wypadku drogowego, do jakiego doszło dzisiaj po godzinie piątej rano w Dębinie na drodze z Białobrzeg do Łańcuta. Wstępne ustalenia wskazują, że kierowany przez 21-letniego mężczyznę fiat zjechał z drogi i po wybiciu na przydrożnym rowie przeleciał kilka metrów w powietrzu po czym „okręcił się” wokół drzewa.
Uderzenie było na tyle mocne, że pojazd zawisł nie dotykając ziemi, natomiast strażacy mieli problem z oderwaniem go od pnia. Mimo kilkudziesięciominutowej reanimacji nie udało się uratować młodego mieszkańca Głuchowa.
Funkcjonariusze pracują nad wyjaśnieniem powodów tragedii. W samochodzie nie było pasażerów.
Źródło - KPP Łańcut
Prędkość pojazdu musiała być bardzo duża... 'Wybić' się z rowu, czyli wjechać w niego i jeszcze wyskoczyć na kilka metrów - to nie mogło być 'zwykłe' niedopatrzenie kierowcy i niekorzystne warunki panujące na drodze. Raczej brawura młodego człowieka, który zapłacił za to swoim życiem.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09.11.2009, 13:18:25
RE: 9.11.2009 W Dębinie 21latek autem 'zawisł' na drzewie. Zmarł mimo akcji ratunkowej.
ta Dębina to jakaś pechowa jest Sad ileż tam już było wypadków Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
09.11.2009, 13:26:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2009 13:30:06 przez darekielb.)
RE: 9.11.2009 W Dębinie 21latek autem 'zawisł' na drzewie. Zmarł mimo akcji ratunkowej.
miejsce znane, zakręt nie jest bardzo ostry, ale dosyć długi.
Spora prędkość w połączeniu z mokrym asfaltem i drzewem na zakręcie to kiepskie połączenie.
Szkoda, bo młody i sporo życia było przed Nim, ale z drugiej strony dobrze że nie ma innych ofiar.
Małe autko więc go podbiło w rowie i nieszczęście gotowe

[Obrazek: myssszkajpg.gif]
09.11.2009, 15:52:45
skoro tyle wypadków może warto było by drzewo wyciąć a posadzić zamiast niego 2 ale w lesie ?....

Najpiękniejsze użytkowniczki NFM w bikini

ŻĄDAM DOSTĘPU DO MORZA DLA ŁAŃCUTA!
10.11.2009, 01:40:31
Tylko że te drzewa są trochę dalej od rowu

P.S. Wieczorem koło 6 znowu miał chyba miejcse jakis wypadek w tej okolicy ( przejazd Straży w jedną stronę na sygnale a zachwilę karetka w drugą)

Jeżeli wydaje ci się, że wiesz juz wszystko - masz racje wydaje ci się
11.11.2009, 20:43:43
pablo napisał(a):Tylko że te drzewa są trochę dalej od rowu
Bez przesady, te drzewa są max. 3,5 metra od ulicy (wiem, bo często zdarzało mi się tamtędy jeździć), w dodatku oddzielone od niej rowem. Dlatego nawet przy stosunkowo niedużej prędkości lekkie auto po zboczeniu z drogi może wykonać niezły lot i zdrowo puknąć w drzewo.
W tym przypadku stan auta wskazuje, że siła uderzenia była bardzo duża. A co za tym idzie gość zdrowo przeholował z prędkością. Ale zastanawiają mnie szczegóły jak to wyglądało: np. jak to się stało, że znalazł się po wewnętrznej stronie zakrętu (i to już po wyjściu z niego). Szkoda chłopa, jedyna możliwość zminimalizowania tego typu wypadków to wycinka przydrożnych drzew.

[Obrazek: 3011su1.jpg]
12.11.2009, 02:46:57
ja sie nie zastanawiam jak to wygladało ..... tylko dlaczego w tak mlodym wieku ..... znałem tego chlopaka - znajomy z gimnazjum SadSadSad

[Obrazek: firedz9.jpg]
12.11.2009, 13:51:10
(12.11.2009 02:46:57)Qmar napisał(a):  ..... tylko dlaczego w tak mlodym wieku .....

Hmm, mnie się wydaję że najwięcej takich wypadków mają właśnie młodzi kierowcy.

[Obrazek: button.png] [Obrazek: aniscout.gif]
------------------------------
12.11.2009, 20:28:28
Cytat:Bez przesady, te drzewa są max. 3,5 metra od ulicy

No to miałem na myśli - też tam często jeżdżę.

Cytat:Hmm, mnie się wydaję że najwięcej takich wypadków mają właśnie młodzi kierowcy.

Miszcz prostej?Angry Jak większość kierowców

Jeżeli wydaje ci się, że wiesz juz wszystko - masz racje wydaje ci się
16.11.2009, 13:40:08
Witam co wy macie z tymi wycinkami drzew!!! barierki tam gdzie drzewa i sprawa załatwiona a jak ktoś pruje ile wlezie to mu a ni barierka ani wycięte drzewo nie pomoże takie rozwiązanie widywałem na mazurach i bardzo mi sie podobało bo wygląda bardzo ładnie taka zadrzewiona droga a poza tym jest bezpieczna!!
16.11.2009, 17:27:29
Hmm, a jak przekoziołkuje przez barierkę to też znajdzie się na dachu w tym rowie, ale wówczas, mimo że połamany, być może by przeżył.
16.11.2009, 17:39:38
ale jak nie ma drzewa to nie ma w co uderzyc tylko poleci na [przepadle az sie zatrzyma

[Obrazek: firedz9.jpg]
16.11.2009, 18:26:29
dokładnie, drzewa do lasu a nie przy drogi!!!
byłbym za taką akcją żeby w odpowiednich miejscach sadzić drzewa które wycina się z niebezpiecznych miejsc na drogach. np za 1 wycięte sadzimy 3 nowe i jacyś harcerze o nie dbają.

Najpiękniejsze użytkowniczki NFM w bikini

ŻĄDAM DOSTĘPU DO MORZA DLA ŁAŃCUTA!
17.11.2009, 15:42:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2009 15:43:14 przez darekielb.)
(11.11.2009 20:43:43)Eisenhower napisał(a):  Ale zastanawiają mnie szczegóły jak to wyglądało: np. jak to się stało, że znalazł się po wewnętrznej stronie zakrętu (i to już po wyjściu z niego).

Nadsterowność
Po prostu prędkość była na tyle duża, że tył samochodu stracił przyczepność. Cinquecento ma silnik z przodu i napęd na przednią oś, co powoduje że środek ciężkości pojazdu jest bliżej przodu pojazdu. Tył jest lekki, a w ekstremalnych warunkach jest bardzo trudny lub niemożliwy do opanowania przez zwykłego człowieka (brak doświadczenia).
Dodatkowo mogły się do tego przyczynić "wybite" amortyzatory, słaby stan ogumienia na kołach tylnej osi, zła geometria zawieszenia itp.
O tym nic nie napisali, ale w tym przypadku jest to już mało ważne

[Obrazek: myssszkajpg.gif]
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy