Nie jesteś zalogowany. Prosimy zaloguj lub zarejestruj się na Forum Miasta Łańcuta i okolic

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy homoseksualiści mogą zakładac rodzinę?
06.02.2010, 22:02:32
RE: Czy homoseksualiści mogą zakładac rodzinę?
Często spotykam ze sloganami: jeśli nie akceptujesz par homoseksualnych, nie ma dla ciebie miejsca w świecie tolerancji.
W takich wypadkach mój myślowy feedback, dotyczący odpowiedzi jest natychmiastowy: więc po ch... mi tolerancja?
Przyznam otwarcie, że moja tolerancja ma granice. Jedną z nich jest płot mojego domu. Osobiście bałbym się o swoje dzieci i jestem absolutnego zdania, że należy chronić je przed molestowaniem wulgarną propagandą (jak np. swego czasu, kiedy w krakowskim urzędzie miasta młodzież dostała od homików ulotki o higienie w kontakcie z odchodami w ramach pieszczot homoseksualnych).

W postepowej Europie akceptacja homo przybrała nieco bardziej obsceniczny charakter, a rodzice mają coraz mniej do powiedzenia. Zauważyłem, że np. Anglii "przejawy homofobiczne" traktuje się priorytetowo. Policja potrafi wezwać na przesłuchanie dziadeczków, którzy publicznie przyznali, że są przeciw adopcji dzieci przez gejów, natomiast agencje adopcyjne nie mogą odmówić przyznania dzieci gejom pod groźbą utraty licencji, jednocześnie dyskwalifikują doświadczone małżeństwa za konserwatywne poglądy na homoseksualizm.
Czy w Polsce jesteśmy skazani na ten sam proces? Mam nadzieję, że nie.

Czy państwo powinno pozwolić na adopcję dzieci przez pary homoseksualne? A ma taki obowiązek? Nie wydaje mi się. Państwo chroni dzieci i prokreację. Ma jedynie obowiązek przyznawania prawnych przywilejów tym związkom, z których one się rodzą i w których dorastają.

Widzieliście może tą karykaturę?
[Obrazek: jv0qdj.jpg]
Jedna z wielu wykpiwająca postępy politycznej poprawności. A jaka reakcja? Wielkie larum kampanii przeciw homofobii zarzucających przyrównywanie zoofilii do homoseksualizmu. Pokazowa lekcja, czym jest dziś wolność słowa. Niby wszystko wolno, ale jeśli ktoś chce tej wolności użyć, to albo grozi mu utrata pracy, albo szykany, albo groźby sądowe. Wszystko wolno, byle tylko nie naruszyć wpływowych i radykalnych organizacji gejowskich. Dla takiego kogoś wolności nie ma.
Wniosek prosty. W pierwszej kolejności, ideologia gejowska atakuje wolność słowa. Regulacje prawne kneblują swobodę poglądów wyrastają w zachodnich społeczeństwach jak grzyby po deszczu.
Podsumuję to krótko i sądzę, że większość myśli podobnie jak ja - skoro homoseksualiści roszczą coraz większe prawa w stosunku do siebie, my chcemy mieć prawo do chronienia własnych dzieci.

[Obrazek: 3011su1.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08.02.2010, 13:15:00
RE: Czy homoseksualiści mogą zakładac rodzinę?
Po pierwsze jestem przeciw tej skrzywionej politycznej poprawnosci, dzieki której właśnie tacy geje trąbią jak im źe, zaczyna sie dofinansowywać ich działania z państwowej kasy, podczas gdy wcale źle nie mają. Dochodzi też do chorych sytuacji w Anglii tak jak w Eisenhower wspominał, to mnie osobiście wnerwia, żeby za osobiste poglądy mieć problemy. I to w takich cywilizowanych krajach!

Po drugie uważam że można wprowadzić pojęcie związek partnerski, jeśli juz nie ma innej drogi do rzeczy typu spadek, kontakt w szpitalu itp. Ale nigdy nie nazwałbym małżeństwem związek osób tej samej płci. To niemożliwe. Co do wychowywania dzieci, to wstzrymałbym się z tym na razie. Co bardziej postepowe państwa wprowadzaja to ale i tak bez tego jak ktos chce to może sobie adoptować dziecko czy lesbijka urodzić. Wiec nie ma co sankcjonować.

[Obrazek: button.png] [Obrazek: aniscout.gif]
------------------------------
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy