Temat zamknięty  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Agata Mróz nie zyje...
Autor Wiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 3,344
Agata Mróz nie zyje...

wp.pl napisał(a):
Siatkarka Agata Mróz nie żyje - dowiedziało się Radio TOK FM. Dwa tygodnie temu Agata Mróz przeszła zabieg przeszczepu szpiku kostnego. Na białaczkę cierpiała od siedemnastego roku życia.

Agata Mróz miała 26 lat, była wielokrotną reprezentantką Polski w siatkówce. W 2003 i 2005 roku zdobyła złoty medal Mistrzostw Europy

ciężko opisać jaką była kobietą, trudno podkreślać jej zasługi dla sportu...wszyscy wiemy jak bardzo chciała żyć (dla męża, córeczki)...nie poddała się, mimo ciężkiej choroby...walczyła...cierpiała...

chwała jej za to, że była...i pokazała, że warto walczyć

na boisku wygrała tak wiele meczy...niestety ten najważniejszy przegrała [*]

AGATA BĘDZIEMY PAMIĘTAĆ

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
04.06.2008 10:33:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 7
nfm: 2,889
RE: Agata Mróz nie zyje...

takie pier....... codziennie umiera na białaczkę mnóstwo ludzi. Ona jest lepsza?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
04.06.2008 12:04:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Godzio

*

Reputacja: 1
nfm: 229

Jeśli mam być szczery, to pierwszy raz o niej słyszę. Nie ona jedna, nie pierwsza nie ostatnia, takie już jest życie.

04.06.2008 12:39:18
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,664

w radiu mowili ze jak byla potrzebna krew dla niej to niby cala polska oddawała i to mnie wkurza ze jak ktos slawny albo cos takiego to odrazu sie zbierają a normalnemu szaremu czlowiekowi to pomoc sie niechce ehhh szkoda ze umarła tragedia dla rodziny ale nie ma sie co tym chwalic na około w mediach

04.06.2008 12:48:12
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
nfm: 3,482

Bardzo bardzo bardzo smutna wiadomość Sad Trzymałam za nią kciuki! ale niestety, nie udało się... Niezwykle odważna kobieta, mogła poddać się wcześniej operacji przeszczepu, ale dowiedziała się, że jej w ciąży i postanowiła ratować dziecko...

Qmar nie masz racji!!!!!!!! Takie rozgłasnienie spraw jest ważne, bo dzięki temu wiele osób oddało krew a co za tym idzie pomogło to nie tylko jej, ale wielu ludziom!

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

04.06.2008 17:13:02
Qmar
Moderator
*

Ta ale jak Ty bys potrzebowała to by tak nie rozgłosili o to chodzi robią wilkie halo ze ktos slawny i odrazu jest tak a zwykły nieznany człowiek to moze liczyc na pomoc rodziny lub ewentualnie znajomych...

04.06.2008 18:34:06
Bake

*

właśnie Ty czy ja uamrlibyśmy bez rozgłosu a ona wielka siatkarka i wielka sensacja. Krew strach oddać HIVa jak już złapie to w o wiele przyjemniejszy sposób

jako osobę - szkoda jak każdego człowieka. Bezsensowna śmierć. Szkoda przede wszystkim dziecka...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
04.06.2008 19:12:58
seba

*

nfm: 69

Bake napisał(a):
właśnie Ty czy ja uamrlibyśmy bez rozgłosu a ona wielka siatkarka i wielka sensacja. Krew strach oddać HIVa jak już złapie to w o wiele przyjemniejszy sposób

jako osobę - szkoda jak każdego człowieka. Bezsensowna śmierć. Szkoda przede wszystkim dziecka...

Bake jesteś ograniczonym małym człowieczkiem, patrzysz co inni zrobią dla ciebie a nie co ty możesz zrobić dla innych.
Dwa złote medale mistrzostw Europy to dla ciebie nic ,zapewne ty masz większe zasługi dla Polskiego sportu lub kraju a może nawet dla całej planety?
Jesteś małym egoistą ,któremu się wydaje że jest pępkiem świata.

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
04.06.2008 20:03:11
Godzio

*

Reputacja: 1
nfm: 229

Ale seba, można spojrzeć na to z drugiej strony - nie każdy lubi siatkówkę, czy ogólnie sport w Polsce.
Dla mnie mało ważne jest to, kto wygrywa, nie wiem nawet z jakiego miasta jest legia a z jakiego coś tam innego, i jakoś mi to nie zawadza. Ja jak już pisałem słyszałem o tej kobiecie dzisiaj pierwszy raz, to też przekłada się na to, że mało mnie obchodziło to, że odeszła, nie będę udawał że mnie to rusza. To co napisała terelka w drugim akapicie jest świętą prawdą, ale na to także można patrzeć z dwóch stron.

04.06.2008 21:35:34
Qmar
Moderator
*

seba wiesz wg mnie zasługa zdobycia zlotego medalu w siatkówce to jest nic szczególnego - podziwiam wysiłek i determinacje osoby która osiągneła taki poziom ale dla mnie wiekszą zasługa dla naszego kraju jest to ze jakis rodak wynalazł cos przydatnego lub dostał nobla - dzieki temu zasluzył sie nie tylko nam ale i światu a pierwsze miejsce w zawodach nie czyni nikogo lepszym i moim zdaniem rozgłaszanie smierci takiej osoby i mowienie jaka ona nie była nie ma nic do rzeczy rownie dobrze mogli by napisać ze pan kowalski zmarł na raka płuc dzis popołudniu a zasłuzył sie pkp i Polsce jako konduktor .....

04.06.2008 21:41:41
seba

*

Qmar napisał(a):
seba wiesz wg mnie zasługa zdobycia zlotego medalu w siatkówce to jest nic szczególnego - podziwiam wysiłek i determinacje osoby która osiągneła taki poziom ale dla mnie wiekszą zasługa dla naszego kraju jest to ze jakis rodak wynalazł cos przydatnego lub dostał nobla - dzieki temu zasluzył sie nie tylko nam ale i światu a pierwsze miejsce w zawodach nie czyni nikogo lepszym i moim zdaniem rozgłaszanie smierci takiej osoby i mowienie jaka ona nie była nie ma nic do rzeczy rownie dobrze mogli by napisać ze pan kowalski zmarł na raka płuc dzis popołudniu a zasłuzył sie pkp i Polsce jako konduktor .....

Dla 40 mln Polaków z małymi wyjątkami zdobyć złoty medal na M.E. jest nie osiągalne jeśli dla ciebie to nic takiego to sprubój,Agata znana jest nie tylko z gry w siatkówke ,to dzięki niej zebrano więcej krwi,znalazło się więcej dawców szpiku kostneg ,wielu chorych ma większą siłe do walki z chorobą.A co do pana "Kowalskiego z pkp" jego śmiercią zainteresowali by się jego znajomi i przyjaciele ,a agata miała setki tysięcy fanów ,którzy interesowali się tym jak walczy z chorobą i dla czego przegrała.
[quote=Godzio]
Ale seba, można spojrzeć na to z drugiej strony - nie każdy lubi siatkówkę, czy ogólnie sport w Polsce.
Dla mnie mało ważne jest to, kto wygrywa, nie wiem nawet z jakiego miasta jest legia a z jakiego coś tam innego, i jakoś mi to nie zawadza. Ja jak już pisałem słyszałem o tej kobiecie dzisiaj pierwszy raz, to też przekłada się na to, że mało mnie obchodziło to, że odeszła, nie będę udawał że mnie to rusza. To co napisała terelka w drugim akapicie jest świętą prawdą, ale na to także można patrzeć z dwóch stron.

Nie twierdze że każy lubi siatkówke,z jakiego miasta jest Legia to na pewno wiesz ale nie o to mi chodzi.Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron i to od każdego z nas zależy czy patrzy z dobrej strony.
Gdy zmarł pan Kapuściński czy jakoś tak ,dokładnie nie pamiętam to też mnie to zupełnie nie obchodziło ,to jakiś pisarz i podrużnik chyba ,ale bardzo dużo ludzi czytało jego książki i zapewne chcieli wiedzieć co sie z nim dzieje,mnie te info w mediach nie interesowały ale nie byłem im przeciwny bo wiedziałem że są ludzie których to interesuje.

04.06.2008 22:10:53
Qmar
Moderator
*

seba ja tez albo przynajmniej ja tez nie jestem temu przeciwny bo taka informacja jest dobra tylko nie rozumiem afer związanej z tym jaka ona nie była i nienawidze takiego wywyzaszania osoby ze zaraz cala polska pomogla bo ona zdobyla medal - a jak ktos zwykły choruje ktory nic wielkiego nie zrobił na miare kraju conajmniej to sie pomaga zwyczajnie czyli tyle ile i Tobie i mi by sie pomogło.....
jestesmy takimi samymi ludzmi przeciez

04.06.2008 22:41:34
seba

*

Qmar napisał(a):
seba ja tez albo przynajmniej ja tez nie jestem temu przeciwny bo taka informacja jest dobra tylko nie rozumiem afer związanej z tym jaka ona nie była i nienawidze takiego wywyzaszania osoby ze zaraz cala polska pomogla bo ona zdobyla medal - a jak ktos zwykły choruje ktory nic wielkiego nie zrobił na miare kraju conajmniej to sie pomaga zwyczajnie czyli tyle ile i Tobie i mi by sie pomogło.....
jestesmy takimi samymi ludzmi przeciez

Qmar mi czy tobie pomogli by przyjaciele , znajomi , rodzina,bo te osoby nas znają ,czyli kilka ,kilkanaście może kilkadziesiąt osób,Agate znało setki tysięcy ludzi i część z nich pomogła i to nie tylko jej ale także innym chorym przez jej apele o pomoc.Ludzie dzielą sie na dwie grupy ,czyli ludzie zwykli tak jak my i ludzie publiczni jak np.Agata.

04.06.2008 22:55:37
Qmar
Moderator
*

to do wczesniejszego bo nie zauwazylem (bylo w cytacie Animatedwink -->

Cytat:
Dla 40 mln Polaków z małymi wyjątkami zdobyć złoty medal na M.E. jest nie osiągalne jeśli dla ciebie to nic takiego to sprubój,Agata znana jest nie tylko z gry w siatkówke ,to dzięki niej zebrano więcej krwi,znalazło się więcej dawców szpiku kostneg ,wielu chorych ma większą siłe do walki z chorobą.A co do pana "Kowalskiego z pkp" jego śmiercią zainteresowali by się jego znajomi i przyjaciele ,a agata miała setki tysięcy fanów ,którzy interesowali się tym jak walczy z chorobą i dla czego przegrała.

racja ale ja nie zajmuje sie sportem połowy mojego zycia tylko czyms innym i mam nadzieje ze kiedys tez odniose jakis znaczacy sukces w mojej dziedzinie tyle ze nie bede miał fanów ani medali tylko pomoge dzieki temu jakoś ludziom - pozyjemy zobaczymy
co do pana Kowlaskiego to nie chodziło o to ze nikt sie nie zainteresuje tylko o to że nikt o nim nie powie w telewizji i nikt nie bedzie wiedział co zrobił bo zajmował sie zwykłym zawodem za ktory nie przyznają medali na skale swiatową Animatedwink

Cytat:
Qmar mi czy tobie pomogli by przyjaciele , znajomi , rodzina,bo te osoby nas znają ,czyli kilka ,kilkanaście może kilkadziesiąt osób,Agate znało setki tysięcy ludzi i część z nich pomogła i to nie tylko jej ale także innym chorym przez jej apele o pomoc.Ludzie dzielą sie na dwie grupy ,czyli ludzie zwykli tak jak my i ludzie publiczni jak np.Agata.

tak ale co z ludzmi ktorzy nie mają rodzin? i nie ma kto pomoc nikt o nich nie mowi tylko stawia im sie nagrobek, zreszta ktos kiedys powiedział: "gdy ginie jedna osoba to jest tragedia a gdy ginie 1000 to statystyka" mozna sie tym odniesc do tejże sytuacji i mysle ze tym mozna zakonczyc ta rozmowe poniewaz ja mam troche racji i Ty tez ją masz tylko że mozna by tak pisac i pisac Animatedwink

Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2008 23:32:12 przez Qmar.

04.06.2008 23:23:02
Bake

*

Seba po pierwsze jesteś TROLEM. I nie dam Ci się sprowokować.
Po drugie jeżeli myślisz że jeżeli ktoś zdobędzie 10 złotych medali jest lepszym człowiekiem od zwykłego Kowalskiego to naprawdę żal mi Ciebie. Po drugie jakie 2 grupy ludzi? Myślenie podobne do Hitlera. Albo kompleksy. Bo ja nie czuje się gorszy od kogoś tylko dlatego że ktoś zdobył złoty medal.

05.06.2008 07:07:10
Temat zamknięty  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *