Odpowiedz  Napisz temat 
Bloodrayne
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,957
Bloodrayne

Bloodrayne

Scenariusz - Guinevere Turner
Reżyseria - Uwe Boll
Gatunek: Horror/Fantasy
Kraj/Rok Produkcji: USA 2005
W rolach głównych: Kristanna Loken, Ben Kingsley, Michael Madsen

Fabuła - Potężny wampir chce przejąc włądzę nad wiatem i stać się jeszcze potężniejszym wampirem. Przeszkodzić chcą mu jednak łowcy wampirów oraz... dhampirka (dziecko wampira i człowieka). Wplątane jest tu oczywiście dobro całego świata. Dwoma słowami - krótka ta fabuła...

Wrażenia - od razu powiem, że się zawiodłem. Film na pdostawie gry komputerowej, ale zero sukcesu jak w przypadku 'Dooma'. Klimat marny, efekty najtańsze z możliwych, nawet znakomity Kingsley nie ratuje sytuacji, a pani Loken wybiegana w Terminatorze 3 tutaj jest nawet kiepsko ubrana i gra baaardzo marnie. Szanse na sukces tytułu były spore - ale co tu dużo mówic, skoro łowcy wampirów (nijaki Madsen) zachowują się tak, jakby nie walczyli o losy świata tylko walczyli z totalnie podrzęnym wampirem bez zębów. Strata czasu dla widzów, strata pieniędzy dla producentów. Odradzam.

09.09.2007 09:05:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
nfm: 1,571

Spodziewałam się czegoś innego. Wampiry były wg mnie za mało wampirze, a za bardzo ludzkie. No i stroje to zbyt współczesne mieli. ^^" Nie jest to ambitne kino. Chyba, że ktoś takie lubi?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
09.09.2007 17:26:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,344

całkiem znośny film - z tego co pamiętam nakręcony na podstawie gry i powiem szczerze, że grając w bloodrayna ubawiłem się znacznie lepiej aniżeli oglądając ten film... - ot takie moje małe spstrzeżenie :lol-sweat:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.09.2007 11:15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,957

levi', Może małe spostrzeżenie, ale chyba istotne Tongue Wspominany Doom to była świetna adaptacja gry. Film omawiany tutaj - prawie że beznadziejna adaptacja gry pod tym samym tytułem. Już Resident Evil z tego typu był znacznie, znaaaacznie lepszy.

10.09.2007 12:34:12
Kwasek

*

Grupa: Zarejestrowani
nfm: 60

Znajomy raz się umówił, że przyjdzie ze swoją siostrą do mojego domku i sobie oglądniemy świetny film o wampirach. Niestety, to miał być właśnie Bloodrayne. Totalna chała. Pani Loken dobrze wypadła / wybiegła w Terminatorze Trójce, ale w tym kiczu - nawet jej uroda została zepsuta przez kostium. Odradzam.

Smash something.
24.10.2007 20:47:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
GothicSpirit

*

Grupa: Zarejestrowani
nfm: 150

Ale o czym wy wogóle mówicie ?! Przecież Uwe Boll nie zna się na kręceniu filmów! Tym bardziej że lubi on kręcić filmy na podstawie gier przez co u fanów niektórych tytułów ma lekko mówiąc przes***e.
Dobrze radzę - jesteś fanem gier to odpuść sobie filmy Bolla. Tylko się niepotrzebnie będzeisz denerwował i przeklinał.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
27.10.2007 10:24:26
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *