Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farbowanie włosów - kobiece eksperymenty
19.04.2007, 10:44:37

Gothka =) napisał(a):Znam dziewczynę, która nie chciała farbować włosów, ale i tak zmieniły kolor na jaśniejszy. :O
Heh, to jest też powszechne zjawisko latem - słońce albo zestaw słońce + woda morska zawsze lekko rozjaśniają włosy..

a poza tym przypomniał mi się jeszcze wykład pewnej dość znanej lekarki: wykład dotyczył bodajże rodziny i ról kobiet i mężczyzn we współczesnym społeczeństwie i pani doktor w pewnym momencie zaczęła ubolewać jakie te dzisiejsze dziewczęta i kobiety są.. głupie - a dlaczego? m. in. dlatego, że farbują włosy i ogólnie dbają o wygląd - wg pani doktor Bóg miał swój plan dając nam taki wygląd jaki mamy i jeśli go nie akceptujemy i próbujemy zmieniać (np. poprzez farbowanie włosów) to jesteśmy głupie...
wykład miał miejsce parę lat temu, ale ja do dziś trwam w osłupieniu, bo w życiu bym na coś takiego nie wpadła... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
20.04.2007, 17:04:34

mala.em napisał(a):wg pani doktor Bóg miał swój plan dając nam taki wygląd jaki mamy i jeśli go nie akceptujemy i próbujemy zmieniać (np. poprzez farbowanie włosów) to jesteśmy głupie...

Jedna siostra zakonna twierdzila swego czasu ze farbowanie wlosow i malowanie sie to grzech i trzeba sie z tego spowiadac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
wyobrazacie sobie ile by bylo takich grzechow Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://www.power.org.pl
Zapraszamy
20.04.2007, 17:10:38

iwcia napisał(a):Jedna siostra zakonna twierdzila swego czasu ze farbowanie wlosow i malowanie sie to grzech i trzeba sie z tego spowiadac Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Siostra w tym momencie bagatelizuje sprawę, niby coz tez jest złego wfarnowaniu włosów Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ja swego czasu myslałam o kolorze blonnnnd, ale szybko mi przeszło, teraz mam w planie nic z nimi nie zmieniać, do czasu :letssin: Na dzien dzisiejszy nie chce farbowac sie z prostej przyczyny - nie mam koncepcji, ale może macie jakąs do zapodania, chętnie posłucham propozycji :letssin: A może tak czerń ? :lol-sweat:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
20.04.2007, 17:15:50

ziomalka napisał(a):Siostra w tym momencie bagatelizuje sprawę, niby coz tez jest złego wfarnowaniu włosów

Wedlug niej zle jest to ze poprawiamy matka neture i wole Boga, boto Bog stworzyl nas z takimi a nie innymi wlosami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ziomalka napisał(a):Ja swego czasu myslałam o kolorze blonnnnd, ale szybko mi przeszło, teraz mam w planie nic z nimi nie zmieniać, do czasu

Ziomalka szczerze to jakos Cie w blondzie nie widze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
teraz masz dobre wlosy to nie kombinuj Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tzn mialas jak sie widzialysmy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ja jeszcze kiedys musze sobie koniecznie zrobic lekka trwala, szaleje za kreconymi albo falowanymi wlosami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
wogole mi sie proste nie podobaja, a juz napewno nie moje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
20.04.2007, 17:55:18

iwcia napisał(a):teraz masz dobre wlosy to nie kombinuj Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tzn mialas jak sie widzialysmy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Teraz to ze stesssu wszystkie mi wypadły, Zuziaa moze potwierdzić Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

iwcia napisał(a):teraz masz dobre wlosy

a dzięki, dzięki :letssin: - robie co moge by wygladac jak człowiek.
Słyszałam, że farbowanie włosów bardoz osłabia cebulki i niszczy włosy, ktore staja się słabe i łamliwe ....

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
20.04.2007, 18:25:17

ziomalka napisał(a):Ja swego czasu myslałam o kolorze blonnnnd,

nie rob tego :eek: blond Murzyn ? :O Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

czarny tez chyba nie bardzo,chociaz nie wiem - moze by tak winiowy, albo rudy buhahahahaha zartowalam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
20.04.2007, 21:23:41

iwcia napisał(a):Ja jeszcze kiedys musze sobie koniecznie zrobic lekka trwala, szaleje za kreconymi albo falowanymi wlosami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wogole mi sie proste nie podobaja, a juz napewno nie moje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

tak to już chyba jest, że nie podoba się nam to, czym nas natura obdarzyła - ja mam kręcone włosy, a zawsze marzyłam o prostych - mój fryzjer się śmieje, że dzięki temu kobiecemu niezadowoleniu zawsze ma pełne ręce roboty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

żeby urzeczywistnić moje marzenia o prostych włosach kupiłam prostownicę - ale powiem szczerze, że to ustrojstwo niszczy włosy bardziej niz farby dlatego używam go tylko czasami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
20.04.2007, 21:34:58

mala.em napisał(a):tak to już chyba jest, że nie podoba się nam to, czym nas natura obdarzyła - ja mam kręcone włosy, a zawsze marzyłam o prostych

jejku ale suuuper Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji zazdroszcze kreconych wlosow tez bym chciala Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji chociaz lekko falowane Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Nie prostuj bo sobie loczki zniszczysz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
nie jedna dziewczyna chcialaby miec burze lokow na glowie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
21.04.2007, 15:30:40

A ja lubię swoje proste włosy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Czasem myślę o tym, jakby to było mieć burzę loków i za każdym razem dochodzę do wniosku, że miałabym problem z czesaniem xD [Kilka lat temu przy zakładaniu wałków jeden mi się tak zaplątał, że musiałam obciąć włosy. :lol-sweat: Więcej grzechów nie pamiętam... :hihi: ]

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
21.04.2007, 17:53:57

hmmm... ładne loki to loki..nieuczesane Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji grzebień i suszarka = sianowate rozprostowanie = zabójstwo fryzury Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to jest niewątpliwie jeden z wielkich plusów naturalnie kręconych włosów - wystarczy czesać tylko czubek głowy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

a poza tym iwcia nie masz się co martwić, bo u kobiet z ich burzami hormonów (albo po niektórych lekach) czasem zdarza się, że włosy proste nagle zamieniają się w kręcone lub odwrotnie, więc nie wszystko jeszcze stracone Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
21.04.2007, 18:47:32

mala.em napisał(a):a poza tym iwcia nie masz się co martwić, bo u kobiet z ich burzami hormonów (albo po niektórych lekach) czasem zdarza się, że włosy proste nagle zamieniają się w kręcone lub odwrotnie, więc nie wszystko jeszcze stracone

Kiedys sobie zrobie lekka trwala Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nie bede czekac aznagle wlosy same mi sie zaczna krecic bo chyba bym sie nie doczekala Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Zapraszamy
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy