Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koszmar- przejście granczne z Ukrainą
24.06.2008, 00:00:40
Koszmar- przejście granczne z Ukrainą
Witam! Dziś byłem na zakupach u naszych sąsiadów z Ukrainy. Miałem okazje przechodzić przez piesze przejscie w Medyce. Moje wrażenia są koszmarne, traktują ludzi jak bydło czeka sie godzinami w kilkunastoosobowej koljce Ukraińscy pogranicznicy traktują Polaków jak kryminalistów, można poczuć sie upokorzonym i wkur..... Ale koniec końców zrobiliłem zakupy 1 litr wódki kartonik papierosów i słodycze ale pewnie przez najbliższy rok bede omijał to miejsce bo nie warto tak sie męczyć. No chyba że jest się mrówką i z tego się żyje.
Jakie są wasze wrażenia z przejść granicznych z Ukrainą?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
24.06.2008, 10:03:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.06.2008 10:07:14 przez darekielb.)
RE: Koszmar- przejście granczne z Ukrainą
Ciesz się, że w kolejce było tylko kilkanaście osób, a nie więcej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Swego czasu byłem kilka razy na Ukrainie, ale granicę przekraczałem w Korczowej samochodem.
Ukraińscy pogranicznicy tak samo traktują Polaków, jak Polacy traktują Ukraińców także nie ma się, co dziwić.
Moje wrażenia z przejścia granicznego są niestety takie same jak i Twoje, dlatego też zrezygnowałem z wyjazdów do tej pięknej krainy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
hehehe
Szkoda czasu i nerwów, cchyba, żejest się "mróweczką" tak jak już wcześniej napisałeś.
Jak masz znajomości na granicy to masz luzik, a bez tego jesteś traktowany jak złodziej nawet przy przewożeniu dozwolonej ilości alkoholu itd.
Nie wiem jak jest teraz, ale "dychu" prawdopodobnie dalej się wkłada w paszporty :/

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Moje fotki
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
25.06.2008, 10:25:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.06.2008 14:34:38 przez Joy_ride.)
niech żyje przyjaźń polsko-radziecka ! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

w
ukrainie jest takie niepisane dozwolone prawo poniżania narodu polskiego
jak zauważyłem to francuzi, niemcy a nawet rosjanie są odprawiani na granicy ekspresowo lecz polaczki muszą czekać i płacić haracz :| najwyraźniej ukrińcy chcieliby granicy niemiecko-ukraińskiej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

są też niepisane opłaty w formie łapówki dla pograniczników czy też tamtejszej "drogówki" o śmiesznej nazwie DAI (czyt.~daj Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
)

z moich obserwacji to: "w ukrainie tylko ryba nie bierze"

polscy pogranicznicy odprawiają samochody jakoś tak normalnie zgodnie z obowiązującymi przepisami a ukraińscy sami sobie ustalają prawa, przepisy oraz opłaty za przejazd Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
dosłownie "wolna amerykanka" jedynie gdy ma być kontrola z kijowa i mają przyjechać wielkie czapy to jest wszystko jak należy!

pierwszy raz jak byłem w ukrainie 1997r to po powrocie do łańcuta wysiadłem przy E4 oś. armii krajowej uklęknąłem i ucłowałem ziemię!

co mają powiedzieć mrówki i mieszkańcy okolicznych wśi pod łańcutem którzy kilka razy dziennie z braku pracy jeżdżą w ukraine po paliwo, fajki oraz wódę a o słodyczach dla dzieci nie wspomnę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

kartki migracyjne (karteczki) - następny pokomunistyczny przepis
-skąd ?
-do kąd?
-po co?
-czym?
- itd.
KGB i SBU chcą widocznie wiedzieć co dokładnie robimy w ukrainie i z kim mamy znajomości Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
takie szpiegowanie ludzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

najlepiej umieć płynnie język rosyjski ubierać się w tanie dres z bazaru i jeźdźić starym komunistycznym gratem typu 30letni moskwicz lub zaporożec oraz mieć niewyparzoną mordę i w tym wypadku człowiek będzie na poziomie ukraińskim gdzie na granicy będzie mial lżej i za granicą nie będzie bulił haraczu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
25.06.2008, 17:22:27
Cytat:najlepiej umieć płynnie język rosyjski ubierać się w tanie dres z bazaru i jeźdźić starym komunistycznym gratem typu 30letni moskwicz lub zaporożec oraz mieć niewyparzoną mordę
No to kurcze, Polacy są aż tak inni? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Szczerze mówiąc... nie pali mi się na Ukrainę. Z takich włąśnie względów - bo jak już nawet przekrocze granicę, to nie wiem, cyz wrócę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
A turystyka tam mogłaby być przecież ciekawa.

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
26.06.2008, 12:33:16
ukraina to raj do zwiedzania Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji a osoba która lubi robić fotki musi uzbroić się w dodatkowe karty pamięci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
tylko służby mundurowe są strasznie wredne i to odstrasza ludzi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ludność cywilna jest w miarę przychylnie nastawiona na turystów/obcych

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
26.06.2008, 13:52:50
Joy_ride - No to mówie, że bym się chętnie wybrał, tylko te mundury dstraszają Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Już mnie niektórzy straszyli, ze mi zabiorą aparat, okradną, pobiją, itepe itede Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji W sumie wcześniej myślałem, ze to Polska ma styraszny wizerunek za granicą. Ukraina ma straszniejszy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
02.07.2008, 15:53:25
Czas przestac wzbogacać ukrainski przemysł spirytusowy i tytoniowy........moja noga wiecej tam nie postapi .........Ukraina chce do Unii????? Chyba azjatyckiej !!!
03.07.2008, 13:05:08
Tomek74 - Ja tam wspieram rodzime Polmosy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Czasem łyknie się coś importowanego, no ale głównie wspeiram 'interes narodowy' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przywożenie stamtąd czegokolwiek opłaca się chyba tylko w większych ilościach. nawet jak dla mnie - koszty paliwa, ewentualna łapówka - to już lepiej przejść się 500 metrów i kupić u siebie, bez rdzy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
no i wogóle z jakiegoś pewneijszego źródła. A paliwo... no cóż. Trzeba kupić rower Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

07.07.2008, 10:37:58
mnie też tam nie ciągnie. Busz podobno, szkoda czasu i nerwów. A wódke jak już pije to mnie stać na jakąś dobrą i już

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
08.07.2008, 14:40:54
Mam ten plus, że nie musze pić wiele i ciągle, więc dzięki temu co jakiś czas mogę sobie kupić dobrą, polską wódkę i zaprosić znajomych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie musze kupować 50 litrów co dwa dni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy