Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (8): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Metal
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,970

Bake, Hmmmmmmmm... spotkałes kiedyś ducha? ROzmawiałeś z nim? Chciał zjeśc Twoją wątrobę czy prosił o modlitwę?
Poza tym to całkiem mołżiwe, że goci dążą do kontaktu z duszami umarłych, bo patrząc na to, co pisał GothicSpirit - te dusze już są w innych wiatach, więc może być całkiem ciekawie.

06.10.2007 08:25:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
GothicSpirit

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 150

Z tematu o muzyce metalowej zaczyna się robić temat o problemach natury filozoficznej Tongue Hehe

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
06.10.2007 08:31:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889

Falkhor napisał(a):
Bake, Hmmmmmmmm... spotkałes kiedyś ducha? ROzmawiałeś z nim? Chciał zjeśc Twoją wątrobę czy prosił o modlitwę?
Poza tym to całkiem mołżiwe, że goci dążą do kontaktu z duszami umarłych, bo patrząc na to, co pisał GothicSpirit - te dusze już są w innych wiatach, więc może być całkiem ciekawie.

WTF? nie spotkałem ducha nie wierze w duch zjawy smoki krasnale i smerfy. WIerzyłem jak byłem 10 lat młodszy. teraz wierze w Star Treka Tongue

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
06.10.2007 08:44:38
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Bake napisał(a):
nie spotkałem ducha nie wierze w duch zjawy smoki krasnale i smerfy. WIerzyłem jak byłem 10 lat młodszy. teraz wierze w Star Treka

Haha a moze i wierzysz w to, ze ja jestem jedną z bohaterek star treka w nowym wcieleniu? XP

Metal wyzwala agresję a to nie wiem czy jest dobre - jasne, że jest złe, ale ten łagodniejszy metal, bardziej melancholijny jak najbardziej lubię. Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
06.10.2007 15:57:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
GothicSpirit

*

Metal wyzwala agresję

Taa - chyba zależy u kogo.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
06.10.2007 16:54:19
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Predzej czy pozniej u każdego, tak mi się wydaje. Oczywiscie trzeba słuchać bez przerwy ostrego metalu.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
06.10.2007 17:49:09
GothicSpirit

*

ziomalka napisał(a):
Predzej czy pozniej u każdego, tak mi się wydaje. Oczywiscie trzeba słuchać bez przerwy ostrego metalu.

Żyję w towarzystwie ludzi dużo starszych ode mnie, którzy słuchali metalu kiedy ja się jeszcze klockami bawiłem a jakoś ta muzyka nie wpłynęła na ich zachowanie - dalej są mili, towarzyscy i przyjacielscy.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
06.10.2007 18:43:36
Kiwi
Hrabina ;)
*

nfm: 618

ziomalka napisał(a):

Mylisz się. Nie u każdego. A właściwie bardzo rzadko jakakolwiek muzyka wpływa na ludzi wyzwalając agresję. A metal tym bardziej nie. To zależy od charakteru człowieka, a nie od muzyki, której słucha.
Sama słucham od czasu do czasu zespołów metalowych i jakoś nigdy nie czułam sie bardziej zdenerwowana niż normalnie.
A poza tym mam znajomych, którzy od lat słuchają tylko takiej muzyki, a nigdy nie są agresywni. Wręcz przeciwnie - to raczej spokojne osoby.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
06.10.2007 19:09:25
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Kiwi napisał(a):
Sama słucham od czasu do czasu zespołów metalowych i jakoś nigdy nie czułam sie bardziej zdenerwowana niż normalnie.

No właśnie - słuchasz od czasu do czasu, a nie na okrągło. :nerd:
Mnie też zdarza się czasem zapdać w winampie metal, acz nie robie tego często. :lol-sweat:

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
07.10.2007 12:30:48
GothicSpirit

*

ziomalka napisał(a):

Kiwi napisał(a):

No właśnie - słuchasz od czasu do czasu, a nie na okrągło. :nerd:
Mnie też zdarza się czasem zapdać w winampie metal, acz nie robie tego często. :lol-sweat:

Czyli sugerujesz, że skoro słucham metalu od kilku ładnych lat na okrągło to w przyszłości będę zwyrodnialcem, żonobójcą itd.? A tak poza tym - ile znasz osób, które po rozpoczęciu słuchania metalu zmieniły swoje zachowanie?

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
07.10.2007 12:36:48
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

GothicSpirit napisał(a):
Czyli sugerujesz, że skoro słucham metalu od kilku ładnych lat na okrągło to w przyszłości będę zwyrodnialcem, żonobójcą itd.?

Sugeruję tylko, że metal zmienia osobowośc, tak jak soul, jazz wycisza, tak metal sprawia, że jesteśmy bardziej niecierpliwi, częsciej sie złoscimy...... teraz może nie odczuwasz tego na wlasnego skórze, ale kiedyś sie pewnie przekonasz, ze w pewnymstopniu mam rację. Peace.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
07.10.2007 12:38:38
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
nfm: 3,344

ziomalka,

Cytat:
Sugeruję tylko, że metal zmienia osobowośc, tak jak soul, jazz wycisza, tak metal sprawia, że jesteśmy bardziej niecierpliwi, częsciej sie złoscimy......

no bo KAŻDA muzyka wpływa na naszą osobowość :!: nie ma się co oburzać GothicSpirit...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.10.2007 12:47:26
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,889

ziomalka, mi się wydaje że o wiele gorsze są konsekwencje słuchania rapu i pochodnych. "Muzyki" w której JAWNIE nawołuje sie do agresji narkotyków itp. A jeżeli ktoś sądzi że ostra muzyka (gitarowe riffy szybsza perkusja) wzbudza agresję powinien wrócić do oglądania smerfów i Gumisiów a nie wypowiadać się na temat o którym nie ma pojęcia.

"hej suczki znamy wasze sztuczki" czy " mam jedna pier***** schizofrenię" - naprawdę "ambitne" "piosenki" które wyciszają człowieka...

Metal, gotyk itp to przynajmniej gatunek muzyki wymagający umiejętności od muzyków a nie umiejętności informatyków. joł joł

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
07.10.2007 12:55:37
Kiwi
Hrabina ;)
*

nfm: 618

ziomalka napisał(a):
Kiwi napisał/a:

No właśnie - słuchasz od czasu do czasu, a nie na okrągło.
Mnie też zdarza się czasem zapdać w winampie metal, acz nie robie tego często.

Nie wybieraj jednego zdania z mojego postu tylko przeczytaj go do końca.

Kiwi napisał(a):
A poza tym mam znajomych, którzy od lat słuchają tylko takiej muzyki, a nigdy nie są agresywni. Wręcz przeciwnie - to raczej spokojne osoby.

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
07.10.2007 13:04:06
GothicSpirit

*

Bake napisał(a):
ziomalka, mi się wydaje że o wiele gorsze są konsekwencje słuchania rapu i pochodnych. "Muzyki" w której JAWNIE nawołuje sie do agresji narkotyków itp. A jeżeli ktoś sądzi że ostra muzyka (gitarowe riffy szybsza perkusja) wzbudza agresję powinien wrócić do oglądania smerfów i Gumisiów a nie wypowiadać się na temat o którym nie ma pojęcia.

"hej suczki znamy wasze sztuczki" czy " mam jedna pier***** schizofrenię" - naprawdę "ambitne" "piosenki" które wyciszają człowieka...

Metal, gotyk itp to przynajmniej gatunek muzyki wymagający umiejętności od muzyków a nie umiejętności informatyków. joł joł

Całkowicie popieram. Do tego możemy jeszcze dołożyć całą gamę wyzwisk rzucanych w kierunku organów porządkowych.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
07.10.2007 13:08:24
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *