Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (4): « Pierwsza [1] 2 3 4 Następna > Ostatnia »
MUZYKA - Ostanio słuchałem/polecam/odradzam
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,970
MUZYKA - Ostanio słuchałem/polecam/odradzam

INTRO Smile Moze komuś się spodoba taki topic w tym dziale... Czasem wygrzebie się coś z sieci, czasem kupi w sklepie, dlaczego by więc nie polecić tego innym albo nie ostrzec, żeby nie wydawali pieniędzy w błotko albo nie marnowali limitów neostrady Biggrin Nie, zeby tu wrzucać całe przsłuchane w życiu płyty i ich opisy, tylko to, co Wam akurat wpadło w ręce i zaczęliście słuchać Smile

The Fast and the Furious - TokyoDrift (OST 2006) : podabała mi się pierwsza część soundtracka do 1. części filmu. druga też była jeszcze jako taka... ale 3.... W 1. był ładny hip hop, trochę rocka, dało sie tego słuchać niekoneicznie na niemieckiej autostradzie przy 240km/h. Zaś tu to bym jednak odradzał i poszukał jakiejś składanki, nawet z lat 70., bo tam będzie większy power Smile Ale żebym nie był czepialskim - 4 utwory z płyty mi się podoba Smile

Hitman - Blood Money (OST 2006) - Z reguły lubię ścieżki dźwiękowe z różnych produkcji, filmów bądź gier, i tak też jest tutaj - ale na całe szczęście nie trzeba znać gry, by tego posłuchać. Muzyczka na wieczór, do tła przy czytaniu jakiejś ksiązki, pwoeidzmy przygodowej. Ja akurat czytam jakiś dramat... ale też spasowało. Co tam jest - orkiestrowe i elektroniczne i chóralne elementy. Można zaryzykowac Smile

VA Hot party 80s & 90s CLASSIC (2006) - kolega mi to przyniósł i poweidział, żeby sobei posłuchał... patrzę... starocie Smile no ale polecał, to oki, jedziem z tym koksem... Hmmmm..... Hmmmm... HMMM Smile Fajne Smile Przekrój duży - od RAFu i Self Control do... Shagy'iego i Boombastic Biggrin Warto zerknąć, przynajmniej na spis piosenek.

Pozdrawiam. Może się topic przyjmie.

20.06.2006 11:40:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
nfm: 1,745

Falkhor - widze ze znawca z Ciebie Smile dobry pomysł na temat Smile ja zadko slucham calych plyt, czesciej wybieram sobie jakies kawałki pod mój gust.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
20.06.2006 12:35:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Ale pojedyncze kawałki tez mogą byc, np. co usłyszałaś w radio. Albo co okrzyknęli megahistem a Ty uważasz, to to chromolny badziew Biggrin

20.06.2006 12:50:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Godzio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
nfm: 229

Rob Zombie / Blaze <-- on jest świetny! / Manowar / Iron Maiden / Hammerfall

aktualnie to przerabiam znooofu Tongue

30.06.2006 21:48:21
Falkhor
Administrator
*

Rob Zombie ma odpowiadać za ścieżke dźwiękową do nowej wersji filmu Halloween Biggrin i ponoc swoje plugawe paluszki tez ma powsadzać w scenariusz i reżyserię Biggrin Moze byuć ciekawie Biggrin Zwłaszcza - muzyka Biggrin

01.07.2006 05:30:57
Godzio

*

Reputacja: 1
nfm: 229

Falkhor napisał(a):
Rob Zombie ma odpowiadać za ścieżke dźwiękową do nowej wersji filmu Halloween Biggrin i ponoc swoje plugawe paluszki tez ma powsadzać w scenariusz i reżyserię Biggrin Moze byuć ciekawie Biggrin Zwłaszcza - muzyka Biggrin

no rob calkiem calkiem gra Biggrin niezla kapelka ;]

01.07.2006 16:13:59
Falkhor
Administrator
*

Various Artists - Now Thats What I Call Music 64 (2CD 2006) - Bardzo ciekawa składanka muzyczna. 48 piosenek różnego typu, ale dominuje tuaj dance i pop, czyli zrzutka całkiem lekka i przyjemna. Sporo muzyki - i co najważniejsze da się dłuuugo posłuchać.

Marty Friedman - Loudspeaker (2006) - Tutaj coś mocniejszego Smile Duzo czystego, gitarowego grania. Typ - rock/metal chyba, z resztą poszukajcie sobie w necie opisów. Mnie parę kawałeczków wpadło w ucho. Jak ktoś skacze na rowerze albo nie wiem, basejumping Biggrin to pewnie mu się spodoba. Prawie nie ma śpiewania. Ostro :572: Biggrin

21.07.2006 11:14:06
qb

*

Reputacja: 0
nfm: 74

Dosc dlugo zastanawialem sie czy wchodzic do tego dzialu forum.

Stalo sie Tongue

Od teraz bedziecie skazani na moje horendalnie opasle posty (na temat oczywiscie Smile ).

Na poczatek grupa, ktora wywarla na mnie niesamowite wrazenie - mowa tutaj o Sigur Ros.

Jadac na open'er festiwal wiedzialem, ze formacja ta pochodzi z Irlandii. Wyspiarzom udalo sie wychodowac kilka ciekawych zespolow wiec uznalem, ze warto bedzie zwrocic uwage na wystep tejze formacji. Po niesamowitych emocjach, ktorych dostarczylo wiele ciekawych wykonawcow, szanse Sigur malaly z minuty na minute. Co sie okazalo - irlandzcy muzycy okazali sie glowna atrakcja najwiekszego polskiego festiwalu muzycznego.

90% ludzi bioracych udzial w tym wydarzeniu nie wiedzialo kompletnie nic o muzyce Sigur (powinienem napisac Muzyce - z duzej litery). Po koncercie 90% publicznosci stwierdzilo zgodnie, ze byl to najlepszy koncert open'er 2006.

Pierwsza polowe koncertu uczestnicy odbierali na lezaco (i to bynajmniej nie z tego wzgledu, ze ktos sie nudzil). Kolejna czesc wystepu publicznosc wysluchala z szeroko otwartymi ustami. Widzialem juz w zyciu wiele koncertow ale ten wywolal we mnie rekordowa ilosc emocji. Takie chwile przezywa sie tylko raz w zyciu...

Jesli ktos mialby ochote posluchac dzwiekow, ktore zmieniaja czlowieka na bierzaco - nie smialbym polecic innej formacji.

24.07.2006 02:53:58
PEPEr

*

nfm: 398

Ostatnio zakochałem sie w świetnym kawałku Basement Jaxx, a mianowicie Do You thing , jest poprostu genialny Animatedwink a z soundtracków to polecam kawałki z Pulp Fiction,
no i standardowo Blues Brothers, oczywiście Animatedwink a z płyt to każda Boba Marleya i wiele wiele innych ale nie widze większego sensu by wymieniać Animatedwink

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
26.07.2006 09:28:29
qb

*

nfm: 74
Basement Jaxx

Co do Blues Brothers - rewelacja ... bez dwoch zdan. Muzycy, ktorzy tworzyli kompozycje do filmu to scisla czolowka bluesowego grania.

Jesli mowa o Basement Jaxx - jest to kolejna formacja, ktora na open'er 2006 zrobila furore!

Niesamowicie spontaniczny wystep muzykow porwal do tanca 70 tys. ludzi. Zaczelo sie od Good Luck - utworku, ktory powinien byc wg. mnie wpisany do panteonu klasykow muzyki wspolczesnej. Zaraz po nim uslyszelismy m.in. "Oh my Gosh" i "Do You Thing" a koncert robil na mnie tym wieksze wrazenie z tego rowniez wzgledu, ze ogladalem go z dopiero co poznana Agnieszka Szydlowska z radiowej trojki. Po wysluchaniu kolejnych utworow - tym razem z nowej plyty Basement, zabrzmialy pierwsze dzwieki "Where's Your Head At" a na scene weszlo 7 goryli! (nie chodzi mi tutaj bynajmniej o ochrone). Takiego aplausu ze strony jakiejkolwiek publicznosci nie slyszalem jeszcze w zyciu - ciezko bylo uslyszec wlasne mysli.

Oprocz 2 muzykow z duetu Basement Jaxx, na scenie znalazlo sie jeszcze conajmniej 15 innych muzykow oraz armia tancerzy. Trudno opisac emocje jakie towarzyszyly mi podczas tego godzinnego wystepu (czyt. widowiska). Wiem natomiast, ze kazdej innej grupie bedzie niesamowicie trudno przebic sie ponad Basement'a w moim rankingu najlepszych koncertow, jakie widzialem.

Music is soundtrack of my life...
01.08.2006 10:01:10
Falkhor
Administrator
*

Red Hot Chilli Peppers - Oglądaliście może ich teledysk Dani California?? Jest wręcz rewelacyjny Tongue I ile zespołów zdołaliście tam rozpoznać? Ja chyba tak - Elvis, The Beatels, Prince, Rammstein Biggrin, Nirvana, Green Day... Tongue

musieli się neiźle napracować przy tym klipie Smile Fajny kawałek, wesoły Smile

Pozdrawiam.

11.08.2006 19:05:03
PEPEr

*

nfm: 398

Mmm RHCP oni są wręcz genialni ,moge godzinami słuchać całą 'californication' i nigdy sie nie znudze,a co do ostatniej płyty to fakt napracowali sie ,fajny jest też kawałek tell me baby Smile z ostatniej płyty.

I don't need no tv, I don't need no news, All I need is a bumpin beat to bump away my blue-ue-ues I don't give a damn what the people say I`m gonna do it my way Smile
11.08.2006 19:39:19
nemeczko

*

nfm: 42

Ostatnio przesłuchiwałem płytke dośc młodego,mało znanego polskiego zespołu INDUKTi,,płyte o nazwie S.U.S.A.R moje wrażenia:
Jest to muzyka bardzo trudna w odbiorze.w większości są to kawałki instrumentalne,bodajże w tylko w trzech udzielał się wokalista z RIVERSIDE.
pierwsze co zwrociło moja uwage to fakt że kawałki sa niesamowicie dopracowane.można uslyszec dźwięki harfy,bongosów,skrzypiec itp.a to wszystko przeplatane ciężki gitarowymi partiami.utwory sa bardzo spójne ze sobą,,wszystkie utrzymane w tym samym klimacie,tytuły nawet nawiązują do siebie.zdecydowanie,zespół ten postawił na nagranie klimatycznego materiału, a niżeli czegoś popisowego,,przepełnionego solówkami.utwory są trudne,ale na swój sposób,,są bardziej dopracowane rytmicznie i aranżacyjnie.
Mi S.U.S.A.R bardzo podszedł,, polecam ją wszystim fanom progresywno-alternatywnej muzy:-)

ps.hyhy,,w teledysku dani california jeszcze zespół KiSS rozpoznałem.ale pewny nie jestem.

And all its been was it all for nothing
14.08.2006 20:06:17
Falkhor
Administrator
*

Outkast - Idlewild (2006) - Hmmmm... spodziawełm się czegoś więcej. Ale sie nie doczekałem. Outcast nadal pozostanei dla mnie twórcą kilku chwytliwych kawałków. mają swój syl, są bardzo oryginalni, ale nie porywają mnie. Płytka dośc bogata, wiele fajnych brzmień... no dobra, co będe udawał. Płytka wciąga Biggrin A dokłądniej - własnie swoją oryginalnością. Swoim "out"-sourcingiem... Że grupka ciągnie z innych korzeni, jest otwarta i kreatywna. Myślę, że warto przynajmniej dac im szanse i posłuchac na stoisku w którymś z hipermarketów Tongue Rzeszowskich Biggrin Płytka nie spodoba się raczej miłośnikom żywych, porywających, popowych składanek...

Massive Attack - False Flags (2006) - triphop. danwiej wogóle nie wiedziałem, zę jest coś takeigo Biggrin A że kawałek carmacoma tłukł mi się po głwoei... w zestawie owym tylko dwa kawałki - ale warte uwagi - bo owy zespół na stałe się wrył do kanonu wolniejszych, ale sugestywnie impulsywnych rytmów Tongue Warte uwagi.

VA Miami Vice OST (2006) - Noooo no no Biggrin Pamiętacie wersję starszą? Serialu oczywiście Biggrin Tutaj podobnie - trochę różnych, pomieszanych brzmień, ale... ciekawa płytka. Każdy chyba znajdzie coś dla siebie. pare mocniejszych zagrać, parę subtelniejszych. Trochę nowoczesnych dźwięków, troszkę klasycznych. Wszak, jak widać - muzyka fimowa. Ocena... hmmm... dobra 4 Smile

VA Lounge For Lover Vol 3 (2CD 2006) - Składanka dla... zakochanych Smile Ale i samotni tez moga ją sobie zapuścić, bo miłe dźwięki ma. Tego typu płytki z reguły oceniam na 5, ale tutaj jednak dam 4+... troszeczke fantazji brakło przy komponowaniu całości, ale dla amatorów - warto zdobyć, przesortować i jakby co, to uzupełnić włąsnymi smakami Smile I ... śłuchac, przytulać się, kochać i rozmarzać Smile

20.08.2006 20:30:12
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,401

Katie Melua - Piece by Piece - cudooowna płytka w sam raz na jesienne wieczory np we dwoje Biggrin Śliczne utworki, wspaniała muzyka i niesamowity klimacik tego albumu powinny byc wystarczającym atutem przemawiającym ZA posłuchaniem tego albumu Smile Ja w szczególności uwieelbiam wsłuchiwać się w piosenkę - Spider's Web ahhhhh Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
24.09.2006 18:57:49
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *