Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Night Mistress
03.06.2008, 16:35:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2008 17:24:20 przez Godzio.)
Night Mistress
Cześć,

ostatnio natrafiłem na pewien bardzo przyjemny metalowy zespół, polubiłem go dlatego, że jakoś tak klimatem kojarzy mi się z Iron Maiden a czasami z Hammerfallem, jest to Polski zespół i nazywa się " Night Mistress ", myslę, że Ci którzy słuchają tego rodzaju muzyki będą zadowoleni z tego, że w polsce są takie zespoły, na ich stronie można znaleźć i pobrać wszystkie piosenki, poczytać o zespole i jego członkach.

Tutaj trochę z last.fm:
Cytat:Zespół powstał w Skarżysku-Kamiennej w połowie 2003 roku z inicjatywy gitarzystów: Arka Ciesli i Radka Szymczaka.
Pełny pięcioosobowy skład NEMESIS, bo tak brzmiała pierwsza nazwa grupy, uformował się dopiero ponad pół roku pózniej, a tworzyli go:
Arek Ciesla (gitara), Radek Szymczak (gitara), Krzysiek Sokołowski (wokal), Artur Pochwała (bas) i Maciej Szraucner (bębny).
Poczštkowo panowie grali covery Iron Maiden, Judas Priest, czy Kata z czasem jednak przyszła pora na własne kompozycje.

Zaczęły sie również zmiany personalne. R.Szymczak został zastapiony przez Marka Herkę, który „zwerbował” kolejnego gitarzystę Piotra Szymkiewicza. Następnie z zespołu odszedł M.Szraucner. Nowym garmanem został Mateusz Łukowiec. Wkrótce grupę opuscił P.Szymkiewicz. W lutym 2005 r.

NEMESIS
Ciesla, Sokołowski, Herka, Pochwała, Łukowiec rozpoczał rejestrację pierwszej demówki. Nagranie odbyło się w koneckim Digi-art Studio.Na „Dłoni z Podziemi” znajdowały się 4 polskojęzyczne utwory:
„W Sidłach”, „Upadek”, „Dłoń z Podziemi” oraz „Bestia Pospiechu”.
Płytka została ciepło przyjęta przez fanów heavy metalu a formacja zyskała sobie grono słuchaczy.
Zważywszy na zainteresowanie zespołem, NEMESIS zaczšł pracować nad nowym materiałem.Grupa zmieniła jednak nazwę na

NIGHT MISTRESS
i większosć kawałków pisana była już w języku angielskim. Wreszcie, pod koniec kwietnia 2006r. nadszedł czas na kolejne nagrania (również w Końskich).
„In the land of the Freezing Sun” to 6 kompozycji:
„Wind of the Gods”, „Freezing Sun”, „Labirynt”, „Battlefield of Lies”, „Córka Nocy” i „For Her"

Bestia pośpiechu - i tu do Bake'a - nie przypomina Ci to czegoś Ironów? Początek, solówka etc, fajne nie ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Polecam sobie pościągać ich kawałki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

http://nightmistress.xt.pl/

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
04.10.2008, 11:03:28
RE: Night Mistress
fajne, bardzo mi się podoba szkoda że ich strona ww nie działa. Dają koncerty ?

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.10.2008, 19:31:59
RE: Night Mistress
Nom. Strona tak jakby... cała czarna. No chyba, ze ta Night Mistress to dosłownie jest przedstawiona Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy