Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Piracka Vista będzie bezużyteczna?
Autor Wiadomość
zegfryd

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 489
Piracka Vista będzie bezużyteczna?

Cytat:
Microsoft skomentował krążące od kilku dni w Sieci informacje o dostępności pierwszych pirackich kopii systemu Windows Vista oraz pakietu MS Office 2007. Zdaniem przedstawicieli koncernu, owe kopie działają jedynie tymczasowo i po udostępnieniu finalnej wersji OS-u będą one oferowały jedynie niewielką część funkcjonalności oryginalnej Visty.`

Microsoft potwierdził, że w Sieci dostępne są nielegalne kopie Visty, które aktywować można za pomocą pewnego standardowego kodu aktywacyjnego oraz odpowiedniego programu (activation crack).

Przedstawiciele koncernu nie są specjalnie zaniepokojeni tym faktem - z wydanego przez Microsoft oświadczenia wynika, że dostępne w Internecie kopie nie są finalnym wydaniem Windows Vista - to jedne z ostatnich wersji testowych, w których dla potrzeb testów zrezygnowano z części procesu aktywacyjnego. Firma przypomina, że finalne wydanie systemu zabezpieczone będzie dodatkowo mechanizmem Microsoft Software Protection Platform. "Cieszymy się, że nasi klienci nie mogą się doczekać chwili, w której zaczną korzystać z Windows Vista. Informujemy jednocześnie, że system MSPP uniemożliwi korzystanie z nieoryginalncyh kodów aktywacyjnych - dzięki temu funkcjonalność nieaktywowanego OS-u będzie bardzo ograniczona. Co więcej, nie będzie można z niego korzystać zbyt długo" - tłumaczy Microsoft.

Koncern nie potwierdził na razie doniesień o dostępności w Internecie pirackiego wydania MS Office 2007 - przedstawiciele firmy aktualnie badają te doniesienia.

Źródło

Już niemogę się doczekać... Tongue

Zaczarowany pierniczek
16.11.2006 05:18:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 16,039

Hmmmm... całkiem sprytnie na to zamieszanie odpowiedział MS Smile jesli ktoś lookał na torrenty, to ludzie się rozbijają o tę Vistę. A jest z nią - jak widac - tak samo jak z każdą wersją Windy, która wychodziła w necie PRZED czasem - mniej lub bardziej była łupnięta i czegoś tam brakowało...

Ciekawe, że słyszałem plotkę, że można sobie legalnie jechac na testowej Viście... Ech Tongue

U mnie przesiadka na nowy OS następuje opiero wtedy, gdy ten OS już ma trochę czasu - są dopasowane sterowniki, programy, załątane więsze dziury, które wychodza przy globalnym betateście Biggrin

Poooozdro.

16.11.2006 06:33:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
wolfek

nfm: 19

Akurat mam możliwość posiadania legalnej Visty - w tym tyg. przetestuję Smile jesli cos ciekawego znajdę napewno się podzielę - jesli nie ciekawego , też powiem

20.01.2007 16:58:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

wolfek, Oooo... spoko Smile Aż ciekaw jestem, co tez tam się w niej takeigo rewelacyjnego dzieje Tongue

A jako że przesiadka z XP na Vistę jest ponoć całkiem możliwa - w sensie można 'zaktualizować' system... to kto wie. Jak kiedyś zmienię procesor...

No ale wolfek, z góry dzięki za obszerną recenzję Visty Smile /jako nowy temat/

Pozdro.

20.01.2007 17:12:57
wolfek

Nowe systemy operacyjne wymagają ciągłej rozbudowy i ewolucji hardware'u i na odwrót -
tak się ten biznes kręci...a możliwości podobne Smile

20.01.2007 21:55:48
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,666

ja tez mam Viste legalna do maja ale jej nie instalowalem jeszcze bo mi sie niechce i jakos specjalnie mnie to nie ciekawi narazie jak znam zycie to vista poki co bedzie o tyle nie dopracowana ze trzeba bedzie tworzyc pelno sterownikow pod nia i wiekszosc programow ktore chodza na xp lub tylko na 98 nie pojda na viscie - radze poczekac az wszystko sie zrobi jak powinno Biggrin

20.01.2007 22:14:30
wolfek

No i odpaliłem. Graficznie system jest bardzo dopracowany Smile , i narazie chyba tyle. Sterowników do mojego 3coma nie znalazl niestety a nawet win98 instaluje to podczas instalacji. Co więcej nie za każdym razem udało się odpalić system - zwisy itp. Nie obciążam winą sprzętu....

21.01.2007 10:23:25
Falkhor
Administrator
*

wolfek, UUuuuuuuUuUuUuuuuu.... No to liiipa. Zwisy, braki sterowników... nie sądzę, aby stawiać na tą wersję. Podobnie jak Qmar - zbyt wiele niedopracowań. Może i były beta testy, ale dopiero w globalnej wiosce sa prawdziwe testy Smile Ja z XP też dośc długo czekałem Smile Nie mogłem się rozstać z dopieszczonym Win ME...

Dlatego MOŻE Vista, ale dopiero pod koniec 2007...

22.01.2007 09:38:58
grzenio

*

nfm: 1,363

Totalna kompromitacja programistów Microsoftu. Po szumnych zapowiedziach że nowego systemu nie da się złamać efekty poniżej :550:

Cytat:
Microsoft nie ma szczęścia do zabezpieczeń. Nowy system operacyjny został już złamany i oferowany jest przez piratów w pełni działającej wersji.

Hakerzy nie próżnują
Windows Vista (według Microsoft) miał być systemem nie do złamania, a przynajmniej miało to być niezwykle utrudnione. Okazało się jednak, że zapewniania można już włożyć między bajki, bo hakerzy nie potrzebowali wiele czasu na pełne rozpracowanie systemu.

W procederze tym przodują irańscy programiści. Przykładowo - firma Iranian Software sprzedaje w pełni działającą, najbardziej rozbudowaną wersję systemu za 8USD (cena oficjalna to 650USD). To jeszcze nic, firma oferuje też użytkownikom całkowicie legalny klucz systemu, przy pomocy którego, nabywca będzie mógł samodzielnie aktywować system... w Microsofcie.

www.gry.onet.pl

Czy można również wierzyć w zapewnienia że system jest bezpieczny :?: Po tym co przeczytałem, szczerze wątpię.

08.02.2007 16:27:31
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Bueheehhe Smile Ale wtopa Smile Ale żey akurat specjaliści irańscy? Ja obstawiałem studentów Polibudy Rzeszowskiej, ewentualnie AGH w Krakowie Tongue Tongue

Nowa Vista... może tego jeszcze tak dosłownie nie powiedziałem, ale jak dla mnie ta cała Vista to jedna wielka beta Smile

09.02.2007 11:41:10
grzenio

*

nfm: 1,363

Teraz Bill Gates powinien pomyśleć o zatrudnieniu irańskich programistów Animatedwink

09.02.2007 12:09:18
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5
nfm: 2,841

Cytat:
Producent systemu Windows Vista potwierdził oficjalnie jego złamanie przez piratów.
Alex Kochis z Microsoftu przyznał, że istnieją dwa potwierdzone sposoby na obejście systemu aktywacji Windowsa Vista, będącego głównym zabezpieczeniem systemu. Po raz pierwszy tego typu rozwiązanie zostało użyte w roku 2001 przy Windowsie XP. Ten zresztą również szybko został wydany w pirackiej wersji.

Warto zaznaczyć, że jeden ze sposobów na obejście rejestracji Visty jest dosyć wymyślny. Specjalny program symuluje BIOS podstawowej konfiguracji typu OEM, pozwalając tym samym na ominięcie aktywacji „okienek”.

zrodlo

To co było wiadome od początku a nawet wcześniej przed premiera nowości , wreszcie dotarło do Billa Tongue

Pozdrawiam Maciej
15.04.2007 11:54:40
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,666

Bill powinien przed wydaniem wersji beta zatrudnic sobie kilku piratów ktorzy łamali by mu jego programy na kazdy mozliwy sposob a on by eleminowal te mozliwosc i wydalby sobie dobra wersje Biggrin chociaz moze to byc nei mozliwe Biggrin bo zawsze mozna cos jakos obejsc ^^"

15.04.2007 12:00:39
Ahab

*

nfm: 814

Ze wszechobecnych informacji wynika, że nawet Legalna Vista jest do niczego Biggrin

Wsparcie dla sprzetu i progrmów - beznadziejne...

Liberate tute me ex inferis
15.04.2007 12:18:35
zegfryd

*

nfm: 489

No tak wyszło, ociągali się jak mogli z wydaniem tego systemu, a i tak nikt pod ten system sterow nie pisał przez ten czas i jeszcze troche czasu minie zanim wszystko będzie chulać.

15.04.2007 14:51:41
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *