Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (3): « Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Policja każe mandatami łańcuckich pseudokibiców
Autor Wiadomość
pezet

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 114
RE: Policja każe mandatami łańcuckich pseudokibiców

bywalem juz na wielu meczach (Lancucie, Rzeszowie i poza takze) i jestem w stanie potwierdzic ze jesli udajesz sie jako postronny kibic czyli piknik to nic ci sie nie stanie. jesli sa starcia to odbywaja sie one miedzy konkretnymi ekipami i to bez sprzetu typu cegly itede. chyba ze jestes z policji Biggrin w nich laduje sie czym wlezie Biggrin ale nigdy nie bylem swiadkiem aby na meczzu dostalo sie przypadkowej osobie nic z tych rzeczy.
a czemu ogolnei tak sie dzieje ? to jest niejako spadek tradycji. niechlubnej ale tradycji. wszedzie tak jest ze jakies podzialy istnieja i to nie tylko na tle sportowo-kibicowskim ale wielu sferach naszego zycia. czy bogaci nigdy nie dokuczali biednym, miastowi wsi albo katolicy innowiercom ? dawniej (nawet nie tak dawno bo jeszcze kilkadziescia lat temu na tych tlach podzialy byly bardzo widoczne) ale na tle kibicowskim jest to bardziej wyrazne. czy dawniej nie bylo krucjat. elementy kibicowskie przeniosly sie i trwaja po dzis czasy. hmmm Lancut, podkarpacie czy Polska nie jest wyjatkiem. tak jest w calej Europie a nwet swiecie. przeciez Liverpool nie kocha sie z MU, Roma z Lazio, Rangers z Celtic a Milan z Interem. mozna tak bez konca wymieniac i tam tez sa ostre podzialy.
no moze u mnie w Chicago jst inaczej ale tutaj nie ma zatarc kibicowskich bo sa calkiem inne podzialy mianowicie wojny gangow itd. tutaj liczy sie przede wszystkim basketball Chicago Bulls i hockey Chicago Blackhawks ale moze daltego ze liczy sie przede wszystkim dobra zabawa oraz to ze na to i na to chodzi duzo tych samych osob.
ale powiem jeszcze ze kibice (hooligani) to nie tylko idioci i ludzie po zawodowkach. owszem tacy tez sa. ale za czasow swojeog studiowania w Rzeszowie poznalem duzo takich osob ktore byly studentami. nie mozna bylo powiedziec ze to tepaki i nie wiedza po prostu co zrobic ze soba w zyciu. to byli ludzie ktorych to najzwyczajniej w swiecie fascynowalo. tak jak niektorych pstrykanie zdjec czy jazda na rowerze. czytalem tez kiedys rozmowe z takim kolesiem, on z kolei byl pracownikiem panstwowym sektora finansowego. i to nie sa wcale marginalne przypadki.
p.s. pytanie do seby bo jest tu zorientowany Biggrin powaznie Wola dalsza to zgoda Stali Lancut (ilu ich jest stamtad) ? przed moim wylotem do USA nie pamietam zeby dzialala tam jakas konkretna grupa. predzej bym powiedzial ze mogliby byc FC. ale kiedys obadalem na jednym z portali (nie pamietam dokladnie czy nasza-klasa czy fotka ale napewno cos z tych dwoch) gosci w szalikach Woli co mnie rozsmieszylo, bo pstrykali sobie te fotki w domu co od razu nasunelo mi mysl ze poza domem w szalikach sie nie pokazuja (gora na swoim ogrodzie i tyle) Biggrin takze dalo mi to do myslenia ze nie jest to konkretna grupa

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
29.04.2008 16:55:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
seba

*

nfm: 68

p.s. pytanie do seby bo jest tu zorientowany Biggrin powaznie Wola dalsza to zgoda Stali Lancut (ilu ich jest stamtad) ? przed moim wylotem do USA nie pamietam zeby dzialala tam jakas konkretna grupa. predzej bym powiedzial ze mogliby byc FC. ale kiedys obadalem na jednym z portali (nie pamietam dokladnie czy nasza-klasa czy fotka ale napewno cos z tych dwoch) gosci w szalikach Woli co mnie rozsmieszylo, bo pstrykali sobie te fotki w domu co od razu nasunelo mi mysl ze poza domem w szalikach sie nie pokazuja (gora na swoim ogrodzie i tyle) Biggrin takze dalo mi to do myslenia ze nie jest to konkretna grupa
[/quote]

Byłem wczoraj na meczu z LKS WD jest tam kilkunastu młodych gości,
musze powiedzieć że sie starają i za jakiś czas może być z nich całkiem niezła ekipa,mają sie pokazać u nas na bardzo ważnym meczu to zobaczymy co pokażą,ale jak na razie to nasza jedyna zgoda.
Atmosfera na meczu była bardzo przyjazna ,policja nie interweniowała,bardzo ładna oprawa ultras.

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
05.05.2008 19:11:20
DjMateoooo

*

Reputacja: 1
nfm: 40

nom wszystko byl by ladnie gdyby stal nie kupiła meczu ... ;/

07.05.2008 21:10:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
seba

*

nfm: 68

DjMateoooo napisał(a):
nom wszystko byl by ladnie gdyby stal nie kupiła meczu ... ;/

Ciekawe za co mieli by kupić jak klub kasy niema.

Krótki filmik z tego meczu:
http://pl.youtube.com/watch?v=NevhLS_reYY

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
08.05.2008 17:12:38
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *