Ankieta: Wg mnie nasza reprezentacja...
Zagrała tak dobrze, jak tylko mogła.
Zagrała słabo a mogła lepiej.
Zagrała kiepsko.
Zagrała beznadziejnie.
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz  Napisz temat 
Polska na ME 2008 - Refleksje
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,970
Cool  Polska na ME 2008 - Refleksje

No to koniec polskiej eskadry na ME 2008. Byliśmy, zagraliśmy, wrócilismy. Ani trochę veni, vidi, vici Animatedwink No ale wróciliśmy - dla więszości kibiców - daleko przed czasem.

Czy to my mamy z aduże oczekiwania?

Boruc, Roger, długo dłuuugo nic, 15-minutowy Smolarek i wogóle już dalej nic - czyli nasza reprezentacja to było 2ch zawodników?

Leo - Co z nim? Ma kontrakt do MŚ 2010 chyba, ale niektórzy już wołają, by odszedł. Inni - ze ma zostać, aby skończyć to, co zaczął.

Polacy podczas meczów... Ofensywa? Defensywa? Szybkość?

Jak było?

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
17.06.2008 15:54:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,344
RE: Polska na ME 2008 - Refleksje

nie powiem, że było źle, bo przecież mieliśmy przebłyski...nie powiem, że było dobrze, bo ślepy nie jestem...było poprostu przeciętnie - noo tylko, że przeciętnie to za mało na EURO - na EURO trzeba grać na 110%...

do do Leo, to nie wyobrażam sobie żeby miał odejść - to żadne wyjście - to świetny trener !! qrcze cały ten PZPN, dziennikarze, komentatorzy i wkońcu my - kibice - musimy zrozumieć, że nie da się budować drużyny przez coroczne zmienianie trenetów !! Angry

jak już Falk poruszyłeś temet szybkości:
dziwi mnie to, że nasi najszybsi piłkarze stracili swoją witalność...tzn kadra się wyrównała - wszyscy byli bardzo podobni kondycyjnie...pamiętamy jak to było dawniej: Lewandowski, Krzynówek, Dudka - ziomki nie do zarżnięcia, a teraz ? Sad zrównali się poziomem z resztą... - to mnie w tym wszystkim dziwi najbardziej Sad

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
17.06.2008 18:45:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

patrząc na inne zespoły na Euro a szczególnie na mecz REZERWY Chorwacji i na naszą reprezentacyjną witalność - to JA CIĘ KRĘCĘ! My nie mamy witalności Animatedwink Tu nie było nawet połowy poziomu euro... Przed ME liczyłem na to, ze kurcze, polegniemy, ale w walce. A tak padliśmy na stojąco (powtarzali to komentartorzy w ostatnim naszym meczu).
I to nie wynika z tego, że nie kibicuję reprezentacji - kibicuję i to gorąco. Tylko wnerwiają mnie próby znalezienia winnych wszędzie, tylko nie na boisku. Leo jeszcze dosłownie tego nie zrobił, ale pewnie się przyzna - nasza ekipa nie miała poziomu EURO. Sam powiedział, że tylko kilku zawodników było w wysokiej dyspozycji, a reszta - za wolna, niezwrotna, bez pomysłu.
Odnosiłem nawet takie wrażenie - że gramy dobrze ze stałych elemnetów. Ale gubimy się okrutnie w szybkiej piłce, w podaniach, w wyprowadzeniu kontr. Piłka przestała być siłowa.

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
17.06.2008 18:58:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
levi'
Moderator
*

nfm: 3,344

Falkhor napisał(a):
Leo jeszcze dosłownie tego nie zrobił, ale pewnie się przyzna - nasza ekipa nie miała poziomu EURO.

i nigdy nie bedzie miała !! dopóki nie wzmocnimy naszej ligi !! qrcze przecież żaden trener nie będzie miał zaplecza...skąd ma brać tych piłkarzy, skoro liga leży (baaa jakaś bułgaria ma mocnijszą ligę niż my), wszędzie korupcja, w PZPN towarzystwo wzajemnej adoracji...
...Leo sam powiedział: "jest wielka przepaść między football'em europejskim, a polskim", a ja dodam od siebie, że do ogromna przepaść Angry
co my mamy za połkarzy ? może z 10 grającą w zagranicznych ligach (oczywiście większość siedzi na ławie)...z tego nie da się nic zbudować !!

dajmy Leo czas...niech się kończa czasy Bąka, Żurawskiego, Krzynówka...niech wkońcu wejdą młodzi...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
17.06.2008 19:11:15
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
nfm: 3,482

Niestety nie graliśmy zbyt dobrze - jedna zdobyta bramka i to ze spalonego. Kolejna impreza i kolejne rozczarowanie... liczyliśmy na więcej. No cóż trudno się mówi.

Leo powinien zostać, nie ma innej opcji!! to nie jego wina, że mamy tylko takich piłkarzy jakich mamy.

Trzeba też wspomnieć o Borucu, który bronił fenomenalnie!! Gdyby nie on to Polska poniosłaby dotkliwą klęskę i to już w meczu z Austrią!!

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

17.06.2008 20:36:06
Falkhor
Administrator
*

Gdyby nie Boruc... To już wogóle byłoby kiepsko. Delikatnie mówiąc - wróciliśmy zhańbieni, ale nie zmasakrowani Tongue

Przypomnieć trzeba też, że naszą reprezentację dopadła fala kontuzji, urazów... Ale tym też wszystkiego wytłumaczyć się nie da.

18.06.2008 07:45:08
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *