Odpowiedz  Napisz temat 
Rzeknę po raz dziesięciotysięczny ;) Czyli 10.000 x Falk
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,825
Rzeknę po raz dziesięciotysięczny ;) Czyli 10.000 x Falk

Niektórzy mi mówią, że jest mnie tutaj za dużo.
Niektórzy mi mówią, że to nie jest normalne, aby pisać tak dużo i tak gęsto.
Niektórzy wogóle zalecają mi jakieś badania lub po prostu radzą, abym z tym skończył i zajął się czymś innym...
także niektórzy wcale nie powinni nic mówić XP

Po tej nieprzemyślanej inwokacji pora na trochę konkretów. 16 czerwca 2006 roku dołączyłem do świeżego i dopiero rozwijającego skrzydła łańcuckiego Forum. Wtedy jeszcze nie miało takiej 'nazwy' jak teraz, ale miło, że miałem wkład w jej powstanie (tej obecnej) Smile. Jak i całego Forum oczywiście też... ale żeby nie było, lekcja historii z wątkami wtrąconymi Smile

28 lipca 2006 roku, o 11:16 - czyli po ponad miesięcznej, ale dość Shy owocnej i prężnej działalności - zostałem wkręcony w tryby tajmenej i mrocznej organizacji, jaką jest Administracja tegoż Forum. Biggrin XP Otrzymałem rangę 'newsman' i formalny udział w tym, co się dzieje na Forum. Już wtedy na niebie i ziemi pojawiały się znaki zwiastujące nadejście złośliwego, czepliwego, gorszego niż komunistyczna cenzura jego ciemno-mściwości Falkhora-Redaktora XP

29 września 2006 roku, o 15:44, stanowiska JuniorAdmina zrzekł się Profesoq. To jakże lukratywne, pełne przywilejów stanowisko otrzymałęm w spadku ja z mocnym postanowieniem, że:

Cytat:
Wiem, wiem, ze pracochłonna [fucha]. I jakby nie było - odpowiedzialna. Zatem... zakasuję rękawy i siadam do pracy Bo trzeba dbnać o nasze Forum, któro wyrosło na trudnym gruncie ale teraz owocuje i przyciąga co raz to nowe osóbki Aż miło popatrzeć Smile
Pozdrawiam wszystkich. Moje GG i PW jest do Waszej dyspozycji. (...) Zadań sporo. Na liczniku JUŻ 130 userów... Toż to sporo narodu Jest dla kogo się starac

Wtedy pisałem sporo, ale z czasem okazało się, że wchodzi mi to w krew i zaczynam krążyc po mieście z aparatem albo wogóle krążę i staram się wyłapać to, co jest ciekawe, zabawne, czasem smutne i irytujące. I pisać co raz więcej i więcej. A także dbać o obiektywizm, poziom i wiele innych, pięknych pojęć które przyznaje, raz udaje się wcielać lepiej, raz gorzej. Tongueuppyeyes:
Ranga 'newsman' przerodziła się w 'ostrobrodego redaktora' i okazała się trafiona XP Niektórzy cenią sobie poziom Forum, inni wieszają na nim psy - ale nauczony życiem, że wszystkich zadowolić nie można wybrałem jakis kierunek i jego się trzymam. Czy mi dobrze wychodzi - to wiecie tylko Wy, Userzy.

Mija znowu trochę czasu i czasu, licznik nabijania postów Animatedwink się kręci i kręci (100, 2000... XP), aż w końcu w części motywowany uproszczeniami technicznymi i proceduralnymi XP Maciej, który nabrał do mnie zaufania, powierza mi urząd pełnoprawnego, pełnowładnego i pełnozgryźliwego XP Administratora NFM. Nie ukrywam, że było to wyzwanie - z dwóch względów. Jeden jest oczywisty od razu - szefowanie tak dużym centrum informacyjnym i opiniotwórczym to odpowiedzialność. Poważna lekcja cierpliwości, wyrozumiałości i pokory. Z drugiej strony - obowiązek dogadywania się z drugim Adminem, z którym tak na prawdę diamteralnie się różnimy. Kiedyś się smiałem, że ja moge być merytoryczno-piśmienniczy, bo Maciej jest analityczno-techniczny Tongue I tak też w sumie sie samo wykrystalizowało - Macieja za często nie widać i nie słychać, ale on tak pracuje. Czasem długo, długo go nie widac i nagle się pojawia z jakąs nową innowacją XP, która najczęście rozstraja mnie nerwowo i się kłócimy pół dnia na GG po to, aby wrócic do stanu początkowego albo wytargować coś między sobą Tongue Tongue Nie ukrywam - różnica charakterów i metod pracy czasem mnie dobija i wnerwia, ale... z drugiej strony to ważna lekcja charakteru.

Później... to już samo się rozkręciło, niczym śniegowa kula. Zebrałem się w sobie i zaczęło się chodzenie po nagrody, szukanie współpracowników, pierwszy wspólny wyjazd z Maciejem do pewnej 'firmy' aby pozyskać coś dla Forum. nasiliło się też pisanie o tym, co się dzieje u nas - na to zawsze był nacisk. Dlaczego mamy czytac o tym, jaka wystawa pojawiłą się w Poznaniu? O tym pisze cały net. Ale o tym, co się stało u Goździkowej zza płota, to już nie XP Częśc newsów z serwisów naszych włądz, prasy lokalnej a część 'z buta' - trzeba było pójśc, pojechać, sfotografowac lub nagrać video. Dla chcącego nic trudnego.
Ale rodzi się z tego satysfakcja. Że to, co robię, przycztało kilkanaście tysięcy ludzi, przejrzało przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy, fotki są znane i rozpowszechniane (a nawet ostatnio nagrodzone Tongue ) a wideo oglądają ludzie z zagranicy (łącznie ponad 7.000 osób). To prowadzi tez do takiego wniosku - że wcale nie trzeba ogromnej kasy i nie wiadomo jakich zdolności, aby COŚ stworzyć. Aby komus pomóc, kogoś poznac, zaciekawić, zniechęcić, zdenerwować - takei jest życie i fajnie o nim pisać fake-santa

Dzięki Forum i pracy przy nim - robiąc coś dla innych zrobiłem tez coś dla siebie. Nauczyłem się bardzo wielu nowych rzeczy, poznałem fajnych i niefajnych ludzi XP, poznałem nawet swój włąsny lokalny świat. Przeczytałem tysiące... hmmmm... dziesiątki tysięcy postów Tongue a moja skrzynka PW ma już charakter zabytkowy i liczy sobie 13 stron PW nadesłanych przez Was. Ilość czasu spędzonego na Forum (prawie tysiąc godzin) i te 10.000 postów będących pretekstem do napisania tej przydługiej notki, której i tak w całości nikt poz amna nie przeczyta XP oraz czas spędzony na żywo z jego Użytkownikami - to już moje Smile I sobei to wszystko bardzo cenię.

Niekórzy pytali mnie, czy zdarzały się takei sytuacje, że miałem dość, że chciałem odpuścić, nie chciało mi się itd. Odpowiem, że TAk, były takie chwile. Ale nigdy ze mną nei wygrały Animatedwink

Dziękuję wszystkim Userom, którzy piszą, bo mają coś do powiedzenia, szanują zasady, które akceptują przed rejestracją XP i sami z siebie uważają, że dobrze spotkać się w wirtualnym świecie, pogadać, poczytać bo to tez może przełożyć się na świat całkowicie realny. Poza tym fajnei stworzyć coś włąsnego, naszego, coś z częścią nas samych. Dla siebie i dla innych Smile

Dziękuję i już kończąc - wszystkich pozdrawiam Smile

Miłego dnia i obyście nadal miło spędzali czas tak z tym Forum, jak i ze mną XP XP XP

Rzekłem Smile

11.12.2007 10:53:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 1,317

Falkhor napisał(a):
której i tak w całości nikt poz amna nie przeczyta

przeczytałam wszystko Biggrin nie powiem ze nie bez problemów bo dluuugaśne Tongue
gratuluje 10 000 posta Tongue fajny w sumie z Ciebie admin Tongue że tak powiem zaangażowany. Bez Ciebie chyba było by ciężko na tym forum... To co robisz dlatego forum troche niepojęte dla mnie jest, mi by się nie chciało Tongue
Maniaku Tongue nałogowy Tongue fajnie że jesteś Smile dziękuje(my) za to zaangazowanie Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
11.12.2007 11:16:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,850

Spoko Falk, duzo piszesz ale zaczynasz fajne tematy. ja mam powoli dość NFM z powodu takiego iż jeden temat wałkowany jest przez 15 stron pisane są w nim rzeczy te same w kółko przez te same osoby. Dlatego lubie czytać i pisać na twoje nowe ciekawe tematy.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
11.12.2007 14:23:49
Ekolog

*

nfm: 366

Bake napisał(a):
Spoko Falk, duzo piszesz ale zaczynasz fajne tematy. ja mam powoli dość NFM z powodu takiego iż jeden temat wałkowany jest przez 15 stron pisane są w nim rzeczy te same w kółko przez te same osoby. Dlatego lubie czytać i pisać na twoje nowe ciekawe tematy.

Niech żyje Mao! :wow: :wow: On naszym wodzem, ojcem "wirtualnego narodu"...
..tak przynajmniej wynika z tego postu Biggrin ,m ale to taki mikołajkowy żart :nerd:

Ekolog
11.12.2007 14:56:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,400

Falk - :kiss:

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
11.12.2007 16:02:39
Zuziaaa

*

nfm: 1,391

Falk niech Cie uscicne Smile:)Smile i kolejnego 100000 zycze Tongue

Czasem trzeba kogoś ugryźć, żeby poczuć się lepiej .......
11.12.2007 17:28:48
Kiwi
Hrabina ;)
*

nfm: 617

Ekolog napisał(a):
Niech żyje Mao! On naszym wodzem, ojcem "wirtualnego narodu"...

hehe dobre Tongue

Falkhor, a co do Ciebie to gratuluję Ci cierpliwości !

szacuneczek <peace>

*
KAŻDY NOWY DZIEŃ RODZI NOWE PARANOJE
11.12.2007 18:46:55
GothicSpirit

*

nfm: 150

Ja również przyłączam się do gratulacji =D

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
11.12.2007 19:02:32
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,655

Falkhor napisał(a):
29 września 2006 roku, o 15:44, stanowiska JuniorAdmina zrzekł się Profesoq. To jakże lukratywne, pełne przywilejów stanowisko otrzymałęm w spadku ja z mocnym postanowieniem

o tak pamietam lecz nie wiedziwlem jeszcze co to oznacza Biggrin - prawie 1/6 postow z forum Biggrin

11.12.2007 19:54:19
okimaxim

*

Reputacja: 1
nfm: 2,320

nie ma co gratulować ^^ jak nie ma sie co robić jak Falk to sie posty tłucze Animatedwink

11.12.2007 20:01:59
only_hope

*

nfm: 145

Falkhor napisał(a):
której i tak w całości nikt poz amna nie przeczyta XP

aaa nieprawda Biggrin ja tez przeczytalam w calosci...i lekko w szoku jestem ze mozna pisac tak dlugie posty Tongue
wielkie gratulacje Falk za cierpliwosc i wytrwalosc Animatedwink obys byl jak najdluzej tak cierpliwy no i przede wszystkim WYROZUMIALY Biggrin
extra :letssin:

"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi..." !! Animatedwink
11.12.2007 20:31:40
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,825

okimaxim, Gdybys robiła tyle rzeczy co ja, to m.in. nie miałabyś czasu na studia Tongue I nie chce mówić, kto tu ma nadmiar wolnego czasu Smile Bo jakoś się na tej uczelni nie przemęczasz Tongue Tongue Smile Ile Ty tych wolnych dni w tygodniu masz? Tongue Ile godzin zajęć? I aż tak się męczysz? Tongue

only_hope, W służbie społecznej! :nerd:

12.12.2007 08:38:21
pablo

*

nfm: 544

Moje gratulacje i RESPECT
Falkhor, trzynaj tak dalej :lmao:

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
19.12.2007 10:36:29
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *