Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
ZAPROSZENIE dla Forumowiczów NFM
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 15,970

Qmar, Hehe, widziałem, że wyszedłeś... trochę Animatedwink przed końcem. Dzięki za opinię Smile Moge obiecać, ze nastepnym razem na pewno będzie lepiej Smile Na dodatek jeszcze byłem trochę chory, no ale cóż... może niektóre błędy zostaną mi wybaczone Smile Tongue

16.02.2007 17:34:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,664

no wiesz Falkhor musialem wyjsc bo czekaly losty episode8 Biggrin a tam przynudzali juz Biggrin

16.02.2007 18:24:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

Qmar, Heh Smile Rozumiem Smile W sumie wiele osób wychodziło i po chwili wracało... ale to dlatego, że jednak było bardoz duże zróżnicowanie jeśli chodzi o tematykę... nie da się ukryć, ze konferencja nie miała na celu zrobic profesjonalnego szkolenia, przede wszystkim podać podsatwowe dane, informacje, nauczyć rzeczy prostych.... i wiele, baaaardzo wiele wyjaśnić.

Już teraz mogę powiedziec, ze ;owoce' tej konferencji jest taki, że najprawdopodobniej dojdzie do uściślenia pracy i pojawią się nastepne konferencje, ale juz tematyczne - czyli np. dla zdrowia. I juz nie będzie to tylko konferencja, ale ja bym już użył sformułowania 'szkolenie'. Ale wszystko jeszcze przed nami Smile

16.02.2007 18:35:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
nfm: 1,415

jak dla mnie Falk spisales sie naprawde dobrze Smile wiec gratuluje
a co do całej konferencji podobała mi sie do "ikołomatematycznego" potoku słow jednej z osób

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
16.02.2007 21:10:47
levi'
Moderator
*

nfm: 3,344

jak dla mnie pierwsza część konferencji była naprawdę fajna Biggrin chodzi mi tu o ankiete i pierwszych 2-ch ekspertów, którzy przedstawili nam swoją opinię w sposób bardo obrazowy Biggrin
natomiast gdy do głosy doszła reszta...doszliśmy do wniosq (levi', qmar, padlinka), że nic już z tego nie wyniesiemy Biggrin

gratuluje to naprawdę świetna sprawa Biggrin dobrze, że Łańcut otwiera się na tego typu akcje Biggrin
Falkhor gratulacje...naprawdę świetnie się spisałeś Tongue pozdro

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
17.02.2007 09:24:28
Falkhor
Administrator
*

levi', ja tam uważam, ze moja rola tutaj była bardzo skromna. nie wiem, czy ktoś z Was miał możliwość w zeszłym roku być na debacie politycznej, to byście na pewno się lepiej bawali, nooo ale bez porównania, to całkiem inne imprezy Biggrin

Ponizej screen z podliczenia wyników ankiet, rozdanych uczestnikom.

17.02.2007 10:03:54
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,664

nei rozumiem jak ktos biorac udzial w zgrupowaniu tematycznym i jesli tam pracowal to jak nie mogl sie niczego nauczyc albo to geniusz i wszystko wie albo jakis tluk tej odpowiedzi na NIe nie powinno sie brac pod uwage Biggrin w tym pytaniu Smile

17.02.2007 10:19:50
Falkhor
Administrator
*

Hmmm... no cóż... przychodzili tam różni ludzie, część przyszła w środku, albo na koniec, cześc znowu była tylko chwile, no ale takie są wyniki. Myśle, że biorąc pod uwagę warunki i możliwości, jakimi dysponowaliśmy, to całą impeze oceniam w skali 6stopniowej - na 4+ Smile To byłą tak aorka na ugorze, ale mam nadieję, że... bedzie lepiej i coś zostało zaczęte Smile

17.02.2007 10:23:39
BTL

*

Reputacja: 0
nfm: 21

Jedno w tych antkietach bylo komiczne .. ludzie oddawali je zanim sie wszystko zaczelo nie wszyscy ale troche tego bylo ... wiekszosc ludzi którzy uczestniczyli w tym to byli radni , pracownicy szkół ale bylo parenastu przedsiębiorców wiec ogólnie pozytywnie Smile ..

18.02.2007 22:01:09
Falkhor
Administrator
*

BTL, Miło, że byłeś. A przedsiębiorców to była najbardziej zgrana grupa, bo potem poszaleli trochę na grupie tematycznej. Dyskusja na dużej sali byłą o tyle utrudniona, że pytania to trzeba było z publiki wyciągać, ale na szczeście parę osób wystąpiło z pytaniami. Lud łańcucki nieśmiały jest Biggrin

19.02.2007 07:31:38
Falkhor
Administrator
*

Dzisiaj pragnę dodać resztę materiałów godnych uwagi Smile

Zebrane opinie na temat Konferencji

Wypowiedzi zebrane w końcowej części konferencji i po jej zakończeniu, w rozmowach bezpośrednich oraz dzięki komunikacji internetowej.

Mężczyzna, bezrobotny.
Byłem zaskoczony tą inicjatywą ale przyszedłem i warto było, bo w sumie u nas nic się nie dzieje te dotacje są a raz ich nie ma i w sumie nie wiadomo, kto je dostaje. Dlatego wychodzimy z tego zaścianka i dobrze, że ktoś chce uczyć ludzi, jak samemu zdobywać pieniądze.

Tomek, 18l., licealista.
Takie konferencje w wielkich miastach są na porządku dziennym, u nas to ewenement, ale to nie znaczy, że jak nie jesteśmy drugą Warszawą to nie wolno nam mieć takich konferencji. Trzeba jednak większy nacisk położyć na cześć szkoleniową, a nie długie wykłady.

Katarzyna, 24l., studentka socjologii.
Przyszłam tylko z ciekawości i mnie się to może nie przyda, ale takim przedsiębiorcom na pewno.

Michał, 18l., licealista.
Kiedyś chce być lekarzem i mieć własny gabinet. Ta konferencja to raczej taki czubek góry lodowej i wg mnie pani ekspert od zdrowia jakoś się nie spisała, ale mam nadzieję, ze zrobicie takie szkolenia, jak pisać wniosek i takie podobne rzeczy. Tylko ten pan co mówił w nagraniu, że MDK to kurnik to miał trochę racji – przydałby się remont z prawdziwego zdarzenia.

Zofia, 42l., księgowa.
Za mało było praktycznej wiedzy, za mało ćwiczeń i pracy w ściśle tematycznej grupie. Pomysł z konferencją trafiony, bo u nas ta materia to jak orka na ugorze.

Wojciech, 29l., bezrobotny.
Szkoda, ze nie było szkolenia w danym zakresie, bo u nas to prawie nikt nie wie, jak samemu sobie poradzić i zacząć coś z własną firmą. Wzięłoby się jakiś kredyt, ale to trzeba zaplanować wszystko. Unia da kasę, ale trzeba umieć to napisać. Nie byłem na całej konferencji, ale sam pomysł bardzo mi się podoba.

Michał, 22l., student.
Inicjatywa super, w końcu coś się dzieje w naszym regionie, o którym to już myślałem że wszyscy zapomnieli, ale się jednak myliłem. W końcu będzie się dziać coś ciekawego i pożytecznego.

Dominik, 23l, student.
Jak dla mnie to tylko dwóch ekspertów było z prawdziwego zdarzenia, reszta byłą taka jak gdyby prowadzili wykład i to jeszcze od niechcenia. Jednak jak na nasze miasto to i tak wielki skok, bo do tej pory nikomu się tego ruszyć nie chciało. Oby to ktoś pociągnął dalej.

Marta, 33l., nauczycielka.
Szkoły słabo ubiegają się o dofinansowywanie a można przecież, tylko trzeba potrafić. Nasz region kiepsko walczy o pieniądze, a ja mam pomysły i chce j jakoś zrealizować, ale nie stać mnie na profesjonalne i ciężko płatne szkolenia. Ta konferencja to szansa dla takich ja ale i dla bezrobotnych.

Marta, 41l., bezrobotna.
Przyszłam tu z ciekawości, bo zobaczyłam plakat. Mój syn ma 21 lat i studiuje marketing i chce mieć kiedyś swoją firmę. Ale mówił, że nie na Podkarpaciu, bo tu się nie da. Ja nie wiem, co by mu dała ta konferencja, ale trzeba by tak częściej iść do ludzi i ich czegoś uczyć, a nie siedzieć za biurkiem. Podobała mi się sonda uliczna.

Anna, 18l., licealistka.
Chciałabym, aby miasto zrobiło takich szkoleń trochę, jak sobie radzić z funduszami, jak dostawać pieniądze na swoją firmę albo na naukę. Na tej konferencji było widać, ze mało ludzi wie, co to w ogóle są fundusze i jak można brać pieniądze z UE. Niektórzy nawet nie wiedzą, kiedy weszliśmy do UE.

Kobieta, 27l., bezrobotna.
Jak skończyłam studia, to nie miałam gdzie dostać pracy. Chciałam założyć własną firmę, próbowałam dostać środki z UE ale ugrzęzłam w biurokracji. Nie miałam na to nerwów, potem wyjechałam do Hiszpanii, teraz wróciłam i sytuacja nadal nie zmienia się na lepsze. Jak konferencja będzie miała jakiś efekt w postaci szkoleń czy coś, to wtedy powiem, ze była przydatna.

Mężczyzna, 34l., bezrobotny.
Wolałbym aby ta konferencja miała mniej gadania a więcej robienia, brakło mi stricte praktycznych zajęć, myślałem, że coś poćwiczymy a tu eksperci pierniczyli przez prawie 3 godziny. To nie miała być pogadanka, ale konkrety. Tylko B. Ulijasz zrobił to tak, jak chciałem.

Kobieta, 20l., studentka.
Nie podobała mi się konferencja z racji tego, że była nudna i za mało było praktyki. Pani od medycyny myślała, że jak ja przeczytam cały tekst jakiejś ustawy z projektora? To miały być konkrety, a nie czytanie tego, co jest napisane. Nie napracowała się wiele ta kobieta. Ten Ulijasz był lepszy, ale za to na grupie przedsiębiorców mój kolega został zignorowany ze swoimi pytaniami. To było naganne.

Adam, 18l., licealista.
Z początku impreza byłą ciekawa, ale jak było wystąpienie, w którym pan Piekara reklamował swoją firmę i prowadzący mu nie przerwali a potem jeszcze ta kobieta o zdrowiu plotła 3 po 3, to przestało mi się podobać i wyszedłem wcześniej. Oby następne konferencje wyglądały lepiej.

Alicja, 23l.
Wg mnie zawiodła trochę technika bo te materiały na rzutniku o medycynie kiepsko widać było. MDK ledwie daje radę takim imprezom, bo wyposażenia nie ma, nawet mikrofonów bezprzewodowych albo jakiegoś dużego projektora. Chłopaki się spisali, co to przygotowali, bo sami zrobili materiał wideo i animacje tylko eksperci średnio dopisali.

Mężczyzna, 37l., bezrobotny.
Ja byłem wcześniej na tej imprezie, co był ten sam prowadzący [Debata ‘Co dalej z Polską’] i nie bardzo rozumiem, dlaczego nie przeszkodził ekspertom jak mówili nie na temat. Nie wiem ile im zapłaciliście, ale albo za mało albo wzięliście złych ekspertów. Technika była ok., w końcu to łańcucki MDK. Nie podobało mi się to, ze przedsiębiorcy byli w oddzielnej grupie.

Łukasz, elektryk, bezrobotny.
Przyszedłem, bo nic nie robię i się nudzę. Z ciekawości zaglądnąłem, bo w końcu zawód mam, tylko nie ma gdzie robić. Tylko jeden ekspert był dobry, resztę bym wymienił. Zaskoczyło mnie to, że sam marszałek województwa się pojawił. Może to dla nas faktycznie szansa z tymi funduszami.

Kobieta, 22l., studentka politologii.
Dla mnie wykłady o zdrowiu i edukacji były prawie niezrozumiałe a nawet nie na temat, pana Piekary od przedsiębiorstw nie chciało mi się słuchać po 10 minutach. Dobre wprowadzenie zrobił pan Ulijasz, ale potem brakło pary następnym. Szkoda, że prowadzący imprezę nie zmuszali ekspertów do wysiłku. Technicznie było jak było, ale jak na nasze łańcuckie warunki i tak było ok.

Kobieta, 22.l, studentka politologii.
Przyszłam z koleżanką, w sumie to z nudy, bo jestem po sesji i mam troszkę ferii. Data była nietrafiona, bo i piątek, i godzina 10.00. To powinno być w sobotę lub w niedzielę, bo tak to się ludzie musieli urywać albo zwalniać. Albo w godzinach popołudniowych, ale to by się pewnie nikomu nie chciało. Pan Piekara nudził, nie powinniście go dać na początek.

Mariusz, bezrobotny.
Było więcej osób niż się spodziewałem, był nawet marszałek województwa, i dwaj burmistrzowie, i starostwo i ponoć wójtowie z gmin. Szkoda, że ich nie można było trochę pomęczyć pytaniami. Chłopaki zrobili dobrą ankietę, szkoda że wideo nagrywali akurat jak taki wiatr był. Ale w końcu ktoś się za to wziął. Łańcut nie może być cały czas jakimś zadupiem, też jesteśmy w unii.

Zbyszek, 41l., bezrobotny.
W sondzie wideo powinniście zadać przynajmniej dwa pytania wszystkim radnym, bym zobaczył, czy ludzie ich dobrze wybrali. Szkoda, że nie było wystąpienia pana Roberta Kochmana, bo ponoć miało być, ale czasu zabrakło. Ta konferencja to dobry pomysł, ale źle zorganizowany, bo za dużo było pustego gadania a o tym, co oni mówili, to ja w gazetach czytam. Powinni mówić konkrety.

Mężczyzna, 20l., student.
Było sporo materiałów do wzięcia ze sobą, część to były raczej ulotki polityczne, ale podobały mi się ulotki
Przyszłość Unii Europejskiej
Młoda Europa
Swoboda Świadczenia Usług w UE
Twinning – Współpraca miast bliźniaczych
Dobra lektura i sporo adresów internetowych.

Całą konferencja mi się podobała, trochę nudni eksperci, ale wcześniej nikt chyba nie zaczynał takich rzeczy, więc jest ok i oby było lepiej.

A teraz część statustyczna - czyli zebranie i podlcizenie ocen z ankiet, które otrzymali uczestnicy konferencji.

Zestawienie procentowe wyników ankiety oceniającej konferencję na temat Funduszy Strukturalnych na lata 2007-2013 jako Szansy Rozwoju.

- Jak oceniasz inicjatywę zwołania w Łańcucie konferencji na temat funduszy
strukturalnych na lata 2007-13?

bardzo dobrze 60 %
dobrze 36 %
dostatecznie 4 %
niedostatecznie 0 %

- Jak oceniasz przygotowanie i prowadzenie konferencji?
bardzo dobrze 24 %
dobrze 64 %
dostatecznie 12 %
niedostatecznie 0 %

- Jak oceniasz wiedzę i przystępność ekspertów?

bardzo dobrze 42 %
dobrze 53 %
dostatecznie 3 %
niedostatecznie 2 %

- Czy udział w konferencji i praca w grupach tematycznych zwiększyły
Twoją wiedzę i umiejętności?

TAK 87 %
NIE 13 %

- Czy uważasz, że w przyszłości powinno być więcej
takich i podobnych konferencji?

TAK 93 %
NIE 7 %

Pozdrawiam Smile

I przypominam, że to nie koniec Smile jeśli dobrze pójdzie, będziecie miec okazję wziąć udział w 'szkoleniu profilowanym', tzn. np. szkoleniu-konferencji w danym zakresie tematycznym, np. tylko włąsna firma, tylko ochrona środowiska, tylko kultura, itp.

Dlatego radzę trzymać ręke na pulsie, oczywiście o wszystkim poinformuje Was NFM Biggrin

Pozdrawiam...

22.02.2007 18:12:55
Cerberion

*

Reputacja: 0
nfm: 377

Cytat:
- Czy uważasz, że w przyszłości powinno być więcej
takich i podobnych konferencji?

TAK 93 %
NIE 7 %

na tym bym si eskupil, moz edalej powinno sie cos robic, w koncu kujcie zelazo poki gorace!

a ludzi bylo calkiem sporo jak na nasze miasto wiejskie stoleczne.

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
23.02.2007 15:18:07
Falkhor
Administrator
*

Cerberion, Taki jest plan. teraz jednak trzeba zrobić raporci, prezentację i jeszcze... przekonać Radę Miasta... a to już będzie dośc trudne... ale warto spróbować Smile

23.02.2007 21:01:59
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *