Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZAPROSZENIE dla Forumowiczów NFM
25.01.2007, 23:13:39
ZAPROSZENIE dla Forumowiczów NFM
[center]Witajcie drodzy Forumowicze![/center]

[center]Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji [/center]

NFM Łańcut ma wielką przyjemność i zaszczyt objąć patronat internetowy i zarazem zaprosić WSZYSTKICH zainteresowanych na wyjątkową imprezę – konferencję poświęconą Funduszom Strukturalnym na lata 2007-13 jako szansy rozwoju NASZEGO REGIONU!

[glow=orange]Impreza odbędzie sie 16. lutego 2007 o godz. 10.00 w Miejskim Domu Kultury w Łańcucie(ul. Kościuszki 15.) [/glow]

Co to jest i czy jest mi potrzebne?
Mówi się często, ze jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. A czy pomyśleliście, że problemem jest sytuacja, gdy pieniądze są, ale nie wiadomo, o co chodzi? Łatwe jest wydawanie pieniędzy, trudne jest jednak ich pozyskanie. Tym właśnie ma zająć się owa Konferencja. Człowiek powinien wiedzieć, jak zapewnić sobie stabilność odpowiednich środków finansowych oraz posiąść umiejętność racjonalnego ich wydatkowania. Ograniczenie sporów i zaoszczędzenie kosztów na konfliktach również się przyda.

Nadarza się Wam znakomita okazja, by poznać szereg spraw z planami rozwoju Polski wschodniej, w której skład wchodzi przede wszystkim województwo podkarpackie i region naszego powiatu łańcuckiego. Będziesz miał okazję znaleźć swoje miejsce w tym wielkim projekcie, zdobędziesz dużo praktycznej i teoretycznej wiedzy.

Kto może wziąć udział w konferencji?
KAŻDY. Bez względu na płeć, wiek, stan cywilny i stan posiadanej wiedzy. Każdy, kto chce znaleźć swoje miejsce w rozwoju społeczno-gospodarczym swojego regionu, dowiedzieć się jak będzie on wyglądać albo jeszcze więcej – jak samemu przyczynić się do niego. Chcesz założyć firmę, podnieść swoje kwalifikacje, poprawić istniejący stan rzeczy, zrealizować jakiś ważny cel w życiu, nawiązać kontakty – to jest to konferencja dla Ciebie.

O czym będziemy się uczyć, rozmawiać, realizować?
Fundusze Strukturalne są specjalistycznymi instrumentami Unii Europejskiej, których zadaniem jest wspieranie restrukturyzacji i modernizacji gospodarek krajów członkowskich UE. To zaś ma na celu zwiększenie spójności ekonomicznej i społecznej Unii. Nasz region to także kawałek Unii i trzeba się dowiedzieć, jak w tej przestrzeni zaistnieć.

Lista zagadnień jest bardzo długa – każdy znajdzie coś dla siebie:
- infrastruktura edukacyjna,
- ochrona zdrowia
- spójność wewnątrzregionalna
- pomoc społeczna
- sport i rekreacja
- konkurencyjna i innowacyjna gospodarka
- infrastruktura komunikacyjna, energetyczna i społeczeństwo informacyjne
- ochrona środowiska i zapobieganie zagrożeniom
- rewitalizacja miast i pozostałych obszarów
- procesy zarządzania, wdrażania, informacji, promocji
- i wiele, wiele innych

W każdej z tych dziedzin możesz liczyć na pomoc eksperta. Nawet przed konferencją możesz sobie spisać wszystkie pytania, pomysły, obawy i przyjść z nimi.

Jak będzie wyglądać konferencja?
Konferencja będzie się składać z trzech części. Nie martw się – otrzymasz wszystkie potrzebne materiały, do dyspozycji będzie dobry sprzęt audiowizualny i opieka fachowców. Możesz oczywiście wziąć swój ulubiony notes i długopis... Do tego jeszcze dochodzi poczęstunek z gorącą kawą i herbatą.

Plan ramowy Konferencji

CZĘŚĆ I Część powitalno-wprowadzająca
- Przywitanie i wprowadzenie
- Omówienie wyników sondy ulicznej (podanie ciekawych przykładów) na temat 'Co wiem o funduszach unijnych'
- Alokacja i wykorzystanie funduszy unijnych przez samorządy powiatu łańcuckiego do 2006 roku
- Idea funduszy strukturalnych przypadających na lata 2007-2013.

CZĘŚĆ II Praca w grupach roboczych

Panel 1

Edukacja – opiekun Marta Cisek-Babiarz
Zdrowie – opiekun barbara Sadowska
Samorządy – opiekun dr Bogusław Ulijasz
Panel 2

Kultura i Turystyka – opiekun Katarzyna Smolik
Przedsiębiorstwa – opiekun dr Adam Tittinger

CZĘŚĆ III
- Podsumowanie
- Ocena debaty przez uczestników.

KIEDY i GDZIE?

Konferencja odbędzie się w Łańcucie. Dokładny czas i miejsce imprezy zostaną podane do Waszej wiadomości po określeniu przybliżonej liczby zainteresowanych osób.

ORGANIZATORZY
Starostwo Powiatowe w Łańcucie
Burmistrz Miasta Łańcuta
Wójt Gminy Łańcut

PATRONAT
Marszałek Województwa Podkarpackiego
NFM Łańcut (
http://www.forum.lancut.org)

KONTAKT admin@lancut.org

Wszelkie pytania oraz chęć uczestniczenia w konferencji można bezproblemowo nadsyłać na adres email (admin@lancut.org) a takze pisać w tym oto topicu oraz słąć PW do Flakhor'a Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam i na prawdę baaaardzo serdecznie zapraszamy do udziału. WARTO!

Administracja NFM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
29.01.2007, 23:15:53

Witam. Dodałem opcję ankeity, aby Forumowicze mogli wyrazić swoją chęć bądź niechęć do wzięcia udziału w konferencji. Jest to istotne z przyczyn organizacyjnych, wiec prosiłbym bardzo o okreslenie swojego zainteresowania.
31.01.2007, 17:42:13

heh ciekawe czy ktos na to pojdzie - ja moze sie odwaze, jezeli nie beda tam same szychy i sztywniaki w garniakach, mowiace przez pol godziny o niczym.

jaka tam bedzie atmosfera?
bedzie jakies zasiwaczenie z udzialu?

pozdro

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
31.01.2007, 18:57:23

Cerberion, Siema Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Cytat:jezeli nie beda tam same szychy i sztywniaki w garniakach, mowiace przez pol godziny o niczym.
Pewnie będą to ludzie w garniakach, ale z tego co wiem - prowadzący konferencje nie dopuszczą do wodolejstwa. Experci mają się porządnie zmęczyć tą konferencją Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
A ich wystąpienia będą bardzo na temat, bo i czasu nie dostaną za wiele Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Cytat:jaka tam bedzie atmosfera?
Swobodna, ale zarazem wymagająca. Nie będzie się tam siedzieć i gapić w sufit. Będzie niezbyt długie wprowadzenie, a potem praca w grupach, więc solidnie można się do tego przyłożyć i wiele z tego wynieść. Atmosfera - współpracy i życzliwości.

Cytat:bedzie jakies zasiwaczenie z udzialu?
Pewnie chodzi o ZAŚWIADCZENIE Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Tak, będzie, najprawdopodobniej podpisane przez samo Starostwo, więc całkiem ciekawe uzupełnienie do CV Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
11.02.2007, 18:01:21

Falk o ktorej to jest?

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
12.02.2007, 10:05:48

ja sięna to pisze...oczywiście jak mnie Falk zaprosisz?! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
dajcie mi znać o której dokładnie to jest i kiedy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Falkhor daj znać na gg lub na pw Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

ahaa jeszcze dodam, że popieram taką inicjatywę!! :569: Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
12.02.2007, 10:09:53

incjatywa super w koncu cos bedzie o naszym regione o którym to już myslałem ze wszyscy zapomnieli,ale sie jednak myliłem i ze ktos jednak pamieta,moze w koncu cos sie zacznie ciekawego dziac w naszych stronach
12.02.2007, 11:02:50

Będzie to 16 lutego 2007 r. o godz. 10:00 w Miejskim Domu Kultury w Łańcucie

Wszyscy mile widziani Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji WSZYSCY Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

pełną informację dostaniecie wszyscy na mejla dziś wieczorkiem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam.
12.02.2007, 17:59:05

thx Falk spodziewaj się mnie tam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
popieram takie inicjatywy!! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
brawo ziomek!! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
12.02.2007, 18:42:27

levi', Hehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Fajnie, że wyrażasz sie o tym tak entuzjastycznie - i mam nadzieję, że przyjdziesz Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Bardzo się cieszymy, że owa akcja spotyka się z zainteesowaniem naszych Forumowiczów. Jako Forum NFM będziemy się starać o więcej takich inicjatyw, aby nasz Łańcut wyszedł trochę DO świata Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Dlatego juz teraz zapewniamy, że nie jest to ostatnia taka impreza, jaką będzie wspeirał i organizował NFM Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jeszcze raz - wielkie dzięki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
I jeszcze raz - serdecznie wszystkich zapraszam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
15.02.2007, 15:11:42

PRZYPOMINAM

że konferencja JUŻ jutro Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Rozpoczyna się dokładnie o godzinie 10.00 wiec wszyscy proszeni o przybycie już nawet 10-15 minut przed Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Będzi emożna zająć lepsze miejsca Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Serdecznie wszystkich zapraszam i pozdrawiam.

[center]Zamiast siedziec w domu i się nudzić,
przyjdź, aby się czegoś nauczyć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
[/center]
15.02.2007, 23:04:30

Falkhor a ja jeszcze moge??!! Ja i pewnie paru z klasy ludzi odemnie też przyjdzie :| Tzn chciało by ale nie wiem czy nie za poźno :/ ale boje sie pracy w jakichś grupach... ja jestem nieśmiała dziewucha

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
16.02.2007, 17:46:55

No i już PO konferencji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ja jestem padnięty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pełna recenzja, fotki i streszczenie fabuły dam chyba jutro, bo dziś już nie dam rady Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ale tak czy inaczej

DZIĘKUJĘ GORĄCO wszystkim znajomym twarzom, które miałem możliwość widzieć na konferencji, bo dla mnie osobiście to było niezmiernie przyjemne, że mogłem Was odnaleźć w tłumie. Zawsze to inaczej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ze swojej strony - no cóż. Były wpadki, potknięcia, troszkę technika szwankowała, nooo i niektórzy eksperci czasem popadali w bardoz twórczy o ikołotematyczny ciąg słowny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
jednak trzeba im to wybaczyć, na tym polegają konferencje. Ale o tym JUTRO Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam wszystkich, baaaaaaaaardzo dziekuję za obecność Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

JOŁ Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
16.02.2007, 18:15:11

Biedactwo.... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
16.02.2007, 18:23:56

gosiahaha nie wkurzaj go bo on Ciebie bedzie wkurzal wiem cos o tym Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

tez bylem i poszedlem pozniej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Falkhor ciekawie prowadzi takie akcje Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy