Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Żydzi w Łańcucie
Autor Wiadomość
Gall

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 243
Żydzi w Łańcucie

[color=#F5F5DC]Witam. chciałbym poruszyć temat żydowskich wycieczek w Łańcucie. Ja niestety spotkałem sie raczej z negatywnymi skutkami tych wycieczek, czyli śmieceniem, chamskim zachowaniem i i brakiem kultury. Może i kilkadziesiąt lat temu Łańcut był w znacznej części przez nich zamieszkiwany ale teraz są tu tylko gośćmi. A jakie są wasze spostrzeżenia dotyczące tego ciekawego narodu w Łańcucie? [/color]

15.05.2008 16:28:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 731
RE: Żydzi w Łańcucie

sikanie w parku, sikanie pod płotami Tongue

ale co zrobić? skoro mają ochronę z mosadu za każdym razem a jak już coś powiesz/zwrócisz uwagę to lądujesz na policji i grożą że mogą cię oskarżyć o antysemityzm Sad

jak widać mają jakieś szczególne przywileje :|

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
15.05.2008 18:36:45
seba

*

nfm: 68

Ale młodych żydków ponoć do zamku nie wpuszczają,bo chyba rok temu jakaś grupa młodych pseudo turystów z izraela zniszcyła eksponat.

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
15.05.2008 19:53:26
Jowita

*

nfm: 66

A ja powiem tylko dwa słowa, o które się straszliwie zawsze obrażają (mówił na ten temat S. Michalkiewicz podczas ciekawego wykładu w ub. roku w Łańcucie): "przedsiębiorstwo holocaust".....:-(

Jowita
15.05.2008 20:36:12
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,825

Z samej obserwacji - czyli częstego odwiedzania okolic synagogi - to rzadko kiedy żydowskie wycieczki prezentują przyzwoity poziom. Są bardzo głośni, niechlujni. Nie mówiąc już o praktycznie nagminnym łamaniu zasad ruchu drogowego - jest przecież przejśćie dla pieszych tuż obok sklepu ASIA. Czy sikają w parku albo pod płotem - no tego nie widziałem. Ale byłoby to z ich strony co najmniej dziwne, skoro jakieś 150 metrów od synagogi jest przecież miejska toaleta...

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
15.05.2008 20:39:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Gall

*

CZego oni się tak boją ze chodzą z ochroną? Chyba wlasnie w polsce moga czuc sie najbezpieczniej.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.05.2008 07:52:31 przez Gall.

16.05.2008 07:50:09
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,850

na pewno nie każdy żyd jest taki ! Na pewno są i ludzie kulturalni i światli. Wprawdzie nie widziałem takiego Ale może oni nie chcą odwiedzać Łańcuta?

zedytowane dla swietego spokoju

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche

Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2008 11:09:56 przez Bake.

16.05.2008 07:58:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
seba

*

nfm: 68

Może skończmy ten temat bo zaczyna tu być jakby antysemicko,i jeszcze nam forum zamkną.

WALKA WIARA I ODDANIE TAK NAS WYCHOWANO I TAK POZOSTANIE!!!
16.05.2008 22:20:05
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,850

ogladaliscie film Arytmetyka diabła? b. fajny film właśnie o żydach Polecam

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
17.05.2008 10:10:58
Gall

*

CZemu mamy skończyć ten temat? Jesli jest ciekawy i kontrowersyjny to tymbardziej trezba o nim pisać! A że to dotyczy żydów to trudno nie bedziemy chyba z tylko takiego powodu milczeli!

19.05.2008 00:14:19
Falkhor
Administrator
*

Ale gdzie tu kontrowersyjność?? Zamiast Żydów mogliby byc buddyści i byłoby tak samo, że gdyby nie zachowywali się dobrze to bylilby niezbyt mile widziani. Jak dla mnie to taki sam temat jak ten, w którym ktoś skarżył się na zbyt głośne imprezy w Bogdance.

Czekam na jakieś argumenty - co kto widział, co kto wie, a nie co sobie wyobraża Cool

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
19.05.2008 07:21:24
darek sz.

*

nfm: 30

no temat jest delikatny z kilku powodów. nie ma w Łańcucie Straży Miejskiej więc ewentualne mandaty musiałaby dawać Policja a przecież ze świecą szukać jakiegoś pieszego patrolu w środku dnia. skoro w Łańcucie policja działa jak na wsi to się nie ma co dziwić, że turyści (na razie tylko z Izraela) zachowują się jak na wsi. tydzień temu trzech zagadanych Żydów przechodziło przez jezdnię: wyszli z uliczki przy parku (tej która była wyłączona z ruchu a teraz jest jednokierunkowa) i ścinali w stronę byłego pubu "legenda". gdyby ktoś jechał w stronę rynku to by ich pewnie rozsmarował. ja jechałem od rynku więc nie dałem rady;-). problem się może sam rozwiązać kiedy ktoś przejedzie takiego turystę - może będzie to przestrogą dla kolejnych. moim zdaniem nie są jeszcze bardzo uciążliwi, daleko im jeszcze do angielskich turystów w Krakowie.

19.05.2008 08:17:04
Falkhor
Administrator
*

Nie chciałbym, aby jakikolwiek turysta miał być rozsmarowany an ulicy, nieważne skąd by przybył. Ale ja również wspominałem o tym, że izraelskie wycieczki gdy idą jeszcze w kolumnie to są jako tako zorganizowane, ale gdy mają czas wolny chyba to kurcze, kierowcy powinni jeździć nie szybciej niż 15 na godzinę :/ A przecież jak także wspomniałem - są pasy i da się przeciez po naszym mieście i okolicy synagogi i parku przejść sprawnie i zgodnie z przepisami.

19.05.2008 11:05:33
Kurtinny

nfm: 21

Hm, wiele się słyszy jak to Żydzi się poruszają po naszym mieście, po ulicach. I zawsze słyszę że jak hołota. Tongue Np. słyszałem kiedyś że cały pochód żydów nie puścił karetki jadącej z chorym na przejściu mimo włączonego koguta. Ale raz jak jechałem do sklepu rowerowego, tego u nas koło skrzyżowania Kościuszki i Moniuszki, szli chodnikiem. Cała masa. Smile I ja prawy kierunek i myślę sobie - to poczekam, blokując trochę mój pas (wiecie jak tam się wjeżdża do tego sklepu, masakra; wyjazd nie lepszy). No i czekam i nie minęło10 sekund a jeden Żyd zatrzymał całą kolumnę i ręką pokazał że mogę przejechać. Czyli nie jest tak źle w sumie. Smile

26.06.2008 09:42:38
Falkhor
Administrator
*

Kurtinny - No to widać masz jakiś dar dyplomatyczny Animatedwink I dobrze, ze o tym napisałeś to nie będzie, że się tu o Żydach same złe rzeczy wypisuje. jakas przeciwwaga istnieje na szczęście Animatedwink

26.06.2008 12:55:13
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *